Civic FC5 Hızlanmada Kesiklik, Tutup Bırakma Hissi ve Yığılma Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ugur86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ugur86

0
Aracınız
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2019 eco elegance fc5 cvt. 80 bin km'de aracım.
Aracımda hızlanmada stabil bir devirlenme olmuyor, 2000 devir civarında bir duraksama, sanki arkadan birşey tutuyor gibi sonra 2500 devire doğru bi kendini ileri atma, orada da biraz yığılıp sonra 3000 devir üzerine devam etme şeklinde stabil olmayan bir hızlanma var.
Aracımın tüm sıvı ve mekanik bakımları tam, bujiler 50 binde değişmiş, şanzıman yağı, geri tertibatı, frenler vs 80 binde ben değiştirttim.
(bir tek subap ayarı yaptırmadım, onu da hallettireceğim, soğukken yapılması gerekiyordu ve aracı bırakamadım).
Onun haricinde boğaz kelebeğine de elletmedim ama temizlik yaptır adaptasyon sorunu olmaz derseniz onu da yaptıracağım.
Servis öncesi tecrübe ve fikirlerinizi almak isterim, teşekkürler.

Ad Soyad
Ömer bulut
Aracınız
Civic FC5 2016
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2019 eco elegance fc5 cvt. 80 bin km'de aracım.
Aracımda hızlanmada stabil bir devirlenme olmuyor, 2000 devir civarında bir duraksama, sanki arkadan birşey tutuyor gibi sonra 2500 devire doğru bi kendini ileri atma, orada da biraz yığılıp sonra 3000 devir üzerine devam etme şeklinde stabil olmayan bir hızlanma var.
Aracımın tüm sıvı ve mekanik bakımları tam, bujiler 50 binde değişmiş, şanzıman yağı, geri tertibatı, frenler vs 80 binde ben değiştirttim.
(bir tek subap ayarı yaptırmadım, onu da hallettireceğim, soğukken yapılması gerekiyordu ve aracı bırakamadım).
Onun haricinde boğaz kelebeğine de elletmedim ama temizlik yaptır adaptasyon sorunu olmaz derseniz onu da yaptıracağım.
Servis öncesi tecrübe ve fikirlerinizi almak isterim, teşekkürler.
Çözdünüzmü?

Ad Soyad
Alperen
Aracınız
Civic FC5 2018
Merhaba bu sorun bende de başladı yani yeni aldım aracı bazen 30 hızda giderken trafikte 12 km ye kadar düşüyorum sonrasında hizlanmama gerekiyor ama gaza basmama rağmen araç yenimiyor iki üç saniye sonra dip gaz yapınca hızlanıyor aniden.
Bu durumu benzin de de yapiyr hep değil ara sıra yapıyor ama canımı sıktı 2018 model 120 binde araç lütfen çözen varsa yardımcı olur mu?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Ben benzinde kullanıyorum, ama sanki LPG de daha atik gidiyor araç, psikolojik de olabilir ama ilk hızlanmada benzer durumu ben de yaşıyorum.

gkhnbkkl

+300hp
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Aracınız
Civic FC5 2017
yakıt filtrelerinizi değiştirdiniz mi ?

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Benzin pompası yeteri kadar basıncı veremediginde yada filtre tikanacak seviyede kirli oldugunda yakıt düzensiz geleceği için hizlanmalar kesik kesik olacaktır. Filtre uzun bir süre değişmediyse filtrenizi değiştirin.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Sebebi yakıt filtresi midir hocam? Eğer öyleyse değiştireyim. FD6'da 100 binkmde değiştirmiştim, bundaki ömür daha mı kısa?
Ömürden ziyade yakıt alınan yer, yakıtın temizliği, az miktarda benzinle kullanma gibi durumlar buna etki eder.

Ad Soyad
asdemirtas
Aracınız
Civic FC5 2021
Ömürden ziyade yakıt alınan yer, yakıtın temizliği, az miktarda benzinle kullanma gibi durumlar buna etki eder.
Önceki sahibi ağırlıklı LPG'de kullanmış, ben şuan benzinde biniyorum. İşyeri anlaşması gereği Opetten alıyorum yakıtı.
Öncelik olarak benzin pompasına mı baktırmak gerekir yoksa yakıt filtresini değiştirmek mi?

Geri