Öncelikle 2012 FB7 için konuştuğumu belirteyim de araba mülkiyetine kafayı takmış arkadaşların kalpleri kırılmasın.
Klima ve havalandırma konusu tasarım olarak eksik arkadaşlar.
Burada biz bizeyiz, rahat olun.
Otomatik A/C dediğin zaman, sen hedef sıcaklığı verirsin, AUTO düğmesine basarsın ve gerisini bilgisayar halleder, değil mi? Çünkü ön tarafta, tam ortada, ön camın altında sıcaklık sensörü var.
Değil!
Yazın sıcaklığı 20-21°C seviyesine çekiyoruz, kışın 22-24 seviyesine. Gece ile gündüzde bile yeni ayar yapmak gerekiyor. Sanırım bize ferahlık veren geniş ön camlar ile konforu sabit tutmak mümkün olamıyor. Bilemiyorum.
Ha!, evden işe 5 dakikalık yolda ölçüm yapılırsa tabii ki doğru gözlem yapılmış olmaz. Ben en az 10 dakikalık mesafelerden bahsediyorum.
Hadi bunu elinizle bir iki tuş müdahalesi sonucu düzeltebiliyorsunuz. Otomatik klimada manuel müdahale! Ama daha önemli sorun, orta ızgaralarda kısma olmaması ve yönlendirmelerin bütün ızgaralarda yeterli açıyı verememesi. İşte burada biz elle yeterince müdahale edemiyoruz.
Uzun yolda arabayı eşime verdim bir ara ve arkasındaki koltuğa geçtim. Allah'ın o ne rüzgar! Açıyı nereye verirseniz verin, sol elmacık kemiğinize o yumruğu yiyorsunuz.
Sağ tarafa geçip yolcu olmaya kalkarsanız durum çok daha feci. Zaten ortayı nereye yönlendirirseniz yönlendirin, ya kafanızı, ya karnınızı çarpıyor. Sağdaki de, ister cama yönlendirin ister yere, sağdan da darbe alıyorsunuz.
Sürücü konumundakilerin böyle dertleri yok.
Yıllarca eşim klimadan şikayet edip durur ve çareyi en azından sağdaki ızgarayı kısmakta bulurdu, ben de ona kızardın, klima etkisini düşürdüğü için. Dün onu da denedim ve kadının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha gördüm.
Avrupa Amerika bilmem arkadaşlar, çift bölge klimayı daha yeni görmüş Honda'nın bu konuya iyice eğilmesi gerek.
Hadi iyi eğlenceler!