Civic FE1 182HP Gaza yüklenildiğinde gelen ses

Ad Soyad
Enes
Aracınız
Civic FE1 2022
Merhabalar, facebook grubunda bi arkadaş videosunu çekmiş 182 hp civicte normal ve sport modda gaza yüklenince tiz sesi gibi vuuu diye bi ses geliyor aynı ses benim araçta da var forumda da kullanan arkadaşlarda böyle problemi olan var mı acaba bu ses normal mi ? cevaplarsanız sevinirim. econ modda denemedim zaten o modu kullanmıyorum. sport modda daha belirgin geliyor o ses.

Aracınız
Civic aracım yok
Merhaba. 2,5 yıl kadar kullandığım 2019 makyajlı 182hp'lik Civic aracımda da vardı bu tarz ses. Alt devirlerde gaza basarsam geliyordu ve devir yükselince gidiyordu. Sıkıntı olarak görmemiştim ben ama.

Ad Soyad
Enes
Aracınız
Civic FE1 2022
Merhaba. 2,5 yıl kadar kullandığım 2019 makyajlı 182hp'lik Civic aracımda da vardı bu tarz ses. Alt devirlerde gaza basarsam geliyordu ve devir yükselince gidiyordu. Sıkıntı olarak görmemiştim ben ama.
Tam tersi hocam alt devirlerde ses yok yüksek devirlerde geliyor ses.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Videosunu çekip paylaşabilirseniz daha iyi olur açıkcasi.

Cvt şanzımana sahip araçlarımız çalışma prensibi gereğı bahsetiginiz gibi ses cikariyor ve normal ama arizalandigindada bu ses artiyor ve cok farkli bir ses olusuyor sizdeki hangisi netden belirlemek cok zor ama video olursa yardimci olacaktir.

Ad Soyad
Enes
Aracınız
Civic FE1 2022
Videosunu çekip paylaşabilirseniz daha iyi olur açıkcasi.

Cvt şanzımana sahip araçlarımız çalışma prensibi gereğı bahsetiginiz gibi ses cikariyor ve normal ama arizalandigindada bu ses artiyor ve cok farkli bir ses olusuyor sizdeki hangisi netden belirlemek cok zor ama video olursa yardimci olacaktir.
Ses bu hocam

gkhnbkkl

+300hp
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Aracınız
Civic FC5 2017
Ses şanzıman sesine benziyor, FC1 FK7 lerde şanzıman çok ısındığı zaman çıkan bir ses var ona benziyor

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
1) araç video başında 80kmhlerde geziyor ona rağmen 4000-4500rpmlerde geziyor
2) araç bağırıyor ve çok az hızlanıyor video başında 80lerde sonunda 100kmhlerde
3) diğer araçlar yolda videodaki araçtan dahada yavaş hatta 80-90kmh hızlarda bile yanından hızla geçiyor

= aracın aşırı bir tırmanışta olduğu gün gibi ortada be hocam normalde bizim araçlar 80-90kmh gibi hızlarda 1600rpm gibi komedi derecede düşük devirde gezer normal rakım ve düzlükte. bu araç öyle 1-2 vitesde değil baya birkaç vites aşağı atmış durumda 80-90kmhde 4500rpm ciddi düşük vites = araç baya ciddi şekilde zorlanıyor.

bu araçta hem tırmanış (yokuş yukarı) var hemde ona rağmen değil aynı hızda kalmak birde hız artışı talebi var üzerine bu araçta uzun yol ısınması,yüksek rakım, klima,yolcu ve yükte varsa araçta anormal derecede yüklenme olmuş oluyor, arkadaş ne olmasını bekliyordu :)

otobana çıkın 130-140kmh lere sabitleyin önünüz açıldığında tam gaz yapın şöyle 190-200kmhye kadar göreceksiniz aynı sesi yapacak aracınız ,cvt için gayet normal bir ses bir anormalite göremedim.

Ad Soyad
Enes
Aracınız
Civic FE1 2022
1) araç video başında 80kmhlerde geziyor ona rağmen 4000-4500rpmlerde geziyor
2) araç bağırıyor ve çok az hızlanıyor video başında 80lerde sonunda 100kmhlerde
3) diğer araçlar yolda videodaki araçtan dahada yavaş hatta 80-90kmh hızlarda bile yanından hızla geçiyor

= aracın aşırı bir tırmanışta olduğu gün gibi ortada be hocam normalde bizim araçlar 80-90kmh gibi hızlarda 1600rpm gibi komedi derecede düşük devirde gezer normal rakım ve düzlükte. bu araç öyle 1-2 vitesde değil baya birkaç vites aşağı atmış durumda 80-90kmhde 4500rpm ciddi düşük vites = araç baya ciddi şekilde zorlanıyor.

bu araçta hem tırmanış (yokuş yukarı) var hemde ona rağmen değil aynı hızda kalmak birde hız artışı talebi var üzerine bu araçta uzun yol ısınması,yüksek rakım, klima,yolcu ve yükte varsa araçta anormal derecede yüklenme olmuş oluyor, arkadaş ne olmasını bekliyordu :)

otobana çıkın 130-140kmh lere sabitleyin önünüz açıldığında tam gaz yapın şöyle 190-200kmhye kadar göreceksiniz aynı sesi yapacak aracınız ,cvt için gayet normal bir ses bir anormalite göremedim.
Dediğiniz gibi hocam bende spor modda kullanınca biraz devri yüksek tutuyorum sürüş zevki açısından bu durumda bu ses çıkıyor ama düşük devirde bu ses gelmiyor. zaten ben de ilk başlarda normal oldugunu düşünüyordum bu sesin sonuçta araç zorlanıyor bugün bakım için randevu aldım bu sesi de söyledim bakacaklarını söylediler umarım dediğiniz gibi normal bir durumdur.

Geri