3 temmuzda çıktığım tatilden 10 Ağustosta döndüm. Silivri -Elazıg, Elazığ -Karadeniz, Elazığ -Silivri ve bu gittiğimiz yerlerin hepsinde de şehir içlerini de gezdik. Karadenizdeki dağlara da çıktık. Normalde eşim ben ve 5 yaşında kızımla gezdik fakat Elazığ'da çok farklı yüklerde yüklemedim değil. 5 kişi de çok gezdik ve bazen aracın içini karpuz kavun kasalarla domates yüklediğim de oldu. Tüm bu yüklerin ortalamaları 6.9 litre LPG ve yaptığım tecrübeler sonucu 0.5 daha fazla yakıt alıyor yani bana göre 7.5 litre yaktı. Ortalama 10.50 gibi rakamlarla yakıt aldım. Yani demem o ki fc5 karma yakıtta 85 kurusu geçmezken yeni kasalar ortalama 120 kuruş benzin ve LPG ortalaması var. 6900 km yol yaptım ve bana göre benzin de dahil 6000 TL yaktım. FE kasa bir araçla muhtemelen 7500 lira yakacaktım. Bana göre şu anda piyasada en az yakan araçlardan biri belki de en az yakanı fc5ler.
Not: Aracım 2019 makyajlı Eco exetuve.
Merhaba
Üstad kazasız belasız güle güle kullanın
ama FC5 ve FE1 arasındaki o kadar yakıt farkı da FE1 feda olsun FC5 de ivmelen mi serilik mi FE1 mi? FC5 deki yol tutuş mu FE1 mi? FC5 deki yokuş çıkmamı FE1 mi? Cruıse control bile işi bile şuraya dursun yağmur sensörü gibi gibi çoğaltılabilir tabii bunlar benim düşüncelerim usun yolda FE1 6 lt lpg ile gidiş İstanbul-izmir 475 km LPG bitmedi 1 diş daha vardı forumda fotografları vardı ortalama hız ve yakıt bilgileri FE1 de sandığınız gibi çok yakmıyor bilginize
2018 FC5 EXE ECO
2020 FC5 EXE ECO
2021 FE1 EXE ECO