Bu bakış açısıyla otomobil forumuna üye olmaya da gerek yok. Araçla ilgili sorun yaşayınca üreticinin ülkemizde yetkilendirdiği servise gidip sorunumuza orada çare arayabiliriz.
“”Bence düşünmeye gerek yok”” ve “”Ne bu böyle yaa”” yazmışsınız!
Konuyu okumak sizi sinirlendiriyorsa okumak ve cevap yazmak zorunda değilsiniz.
Başkalarının fikirlerini bu şekilde eleştirip saygı sınırlarını aşmak gibi bir hakkınız yok!
Size motor yağı konusunda baskı yapan kimse olmadı. İstediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.
Ancak diğer forum üyeleri de seçimlerini yaparken sizden müsaade alacak değiller!
Lütfen sorunun değil çözümün parçası olun.
Mobil cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bu da benim fikrim. Siz saygıya davet ederken neden siz saygı göstermiyorsunuz?
Kötü medya gibi bir cümle alıntıla bırak. Ne kadar doğru? "Bu ne yaa!" Evet bunu yazdım. Bir çoğu gibi yazdıklarımı inkar etmem ben ama o cümlenin önünde ki cümleyide alıntı yapsana güzel insan.
Hava soğdu yağ değiş, 4k devirde kullanacağım yağ değiş, lpg'de kullanacağım yağ değiş, benzinde kullanacağım yağ değiş. BU NE YAA!
Alıntı toplu halde yapılır konunun anlam ve akışı bozulmasın diye. Yoksa tek tek harf alıntılayıp buradan hakaret içeren mesaj bile çıkartabilirsin.
Ben bu yetkili servis takıntısını anlamıyorum. Ya okumayı bilmiyoruz ya anlamayı. Sondan 2 mesajı okuyup yorum yapanlarda bir garip. Ben burada hiç bir mesajımda gidip yetkili servisin kucağına oturun demedim. Kaldı ki araçla ilgili klavuzu yetkili servisler değil üretici firma bastırır.
Mesajları okumaya üşenen ya da okuduğunu anlamak istemeyipte sırf benim mesajım diye muhalif takılanlar için tekrar yazayım.
ÜRETİCİ, araç klavuzunda ÜRETTİĞİ araç için belirli standartları taşıyan yağ kullanın diye belirtmiş. Ve demiş ki, Türkiye için 10k km ya da 1 yıl bakım periyodu olarak belirliyorum bu yağ değişimi için. Bu şartlarla ÜRETTİĞİM aracı en verimli, en uzun ömürlü olacak şekilde kullanırsın demiş. Neye dayanarak? Bünyesinde bununan ve binlerce lira para ödediği mühendislerinin çalışmaları sonucu.
Honda yağ üretici bir firma mıdır? Değildir, ancak kendi adına üretim yaptırmaktadır. Doğru mu? Doğru. Klavuzuna H logolu yağ kullanabilir demedi ticari olarak mantıklı mı? Evet, ama açık kapı bırakıyor bulamazsan şunlarıda kullanabilirsin diye.
Şimdi gelelim "düşünmeyin" noktasına. Sakız aldığında gerçekten bu kadar sorguluyor musunz? Sağ tarafla mı yoksa sol tarafla mı çiğnemeliyim diye. Eğer dişinde problem varsa ve hekim sana 'sağ tarafı kullanma' demişse ne yaparsın, sol tarafla çiğnersin. Neden? Çünkü otorite o. Bunun gibi bir çok örnek verebilirim.
Düşünme demiyorum, herkes kendi işini yapmalı diyorum.
Honda markası olarak kullandığım araçlarımdan biri fd6 kasa civic. ÜRETİCİ ne demiş, 0w-20'den 10w-40'a kadar olan viskoz değerleri aralığında ve (şu an yanlış hatırlıyor olabilirim) a/c 3, b5 ( yanlışsa lütfen düzeltin) sertifikasyonlarında yağ kullanabilirsin demiş. Burada tek düşüneceğim hangi marka kullanayım olur. Çünkü açıklamalar çok net. Değil mi?
Saygı noktasına tekrar dönecek olursak ve burası bir forumsa, sizinle aynı fikirde değilim diye bana saygıdan bahsedip, bana karşı saygısızlık yapma. Bu benim fikrim. Forumun amacıda bu değil mi, arkadaşım?
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi