Civic Satılıp Tiggo 7 Pro Alınır mı?

Katılım
15 Ağu 2021
Mesajlar
165
Tepki puanı
185
Konum
İstanbul
Aracınız
Civic FC5 2021
Merhaba Arkadaşlar,

2021 model, 27500 km'de, bayi çıkışlı alcantra deri koltuk, kaput koruma filmi, karartılmış yan cam filmleri, konfor paket ve sportif dış pakete sahip Civic Eco Elegance aracım var. Aracım sadece AutoKing'de çizik nedeniyle tampon onarımı (mini onarım kapsamında) gördü, onun dışında başkaca bir kazamız yok.

Son zamanlarda Chery dikkatimi çekiyor, Tiggo 7 Pro Luxury paket ihtiyacımı fazlasıyla karşılayacak gibi duruyor. İstanbul'da yaşadığım ve il dışına senede 1 veya 2 kez çıktığım için servis sorunum olmaz diye düşünüyorum. Ancak çevremde kimse Chery kullanıcısı değil. Sizce Civic'i satıp bu aracı almalı mıyım?

Civic bana halen yeterli geliyor, yakıtıdan memnunum, tek şikayetim sürüş esnasında uzun kullanımda pek rahat edemiyorum. Bu seneden itibaren senede ortalama 12 bin km yol yapacakmışım gibi duruyor, bunun 9 bin km'si şehir içi olabilir. Chery maalesef çok daha dazla yakacak ancak 1 milyon 450 bin liraya oldukça yüksek donanımlı bir araç alacağım, senede fazladan 30 bin civarı yakıt parası vermek (sadece bu açıdan bakınca) mantıklı gelebilir ancak henüz sindiremedim.

Sizin düşünceleriniz nelerdir? Civic'i hızlıca satıp Temmuz zammını yemeden üzerine 200-250 bin civarı koyup Chery Tiggo 7 Pro Luxury paket alınır mı?

Chery Tiggo 7 Pro Teknik Dokümanı - PDF
 
Merhabalar
İlk söyleyeceğim şey yakıt olarak kesinlikle tiggo Civic'ten fazla yakmaz,benzin olarak söylüyorum bunu. Civic'in benzinde ki tuketimi evlere şenlik zaten. Tiggo LPG uyumu aynı Civic gibidir sadece LPG tüketiyor.
Ben objektif olarak bakıyorum Civic piyasa güvenilirligi ,motor güvenirliliği, sorunsuzlugu tüm araclarin üstündedir ama diğer yönleriyle bence tiggo gerçekten albenisi yüksek. Ben de tiggo 8 düşünüyorum(LPG taktırmak tabii)
 
Nedense benim içimde şöyle bir ikilem var: bu kadar donanımlı, her yanı elektronik Çin malı bir araç, hem de bu fiyata, ne kadar güvenli sistem sunar, sistem bileşenleri ne kadar uzun ömürlü olur, kronik arıza oluşacak mı, bir sorun olduğunda servisler ne kadar zamanda çözüm bulacak,vs vs vs

İsmini cismini bilmediğimiz bir yerde yemek yemezken, kıyafet almazken yaklaşık 1.5 milyon lirayı henüz piyasaya tam oturmamış bir araca “şahsen” vermezdim.

Bunlar benim şahsi düşüncem, herkesin kararı kendine güzel, saygılar🙂
 
Geri
Üst