- Aracınız
- Civic FK7 HB 2017
Elantra Civic ten daha fazla yol sesi alır, ancak daha önce yazdığım gibi Honda Mitsubishi Hyundai gibi Uzakdoğu kökenli bütün dizel motorlar Avrupalı rakiplerine göre çok daha sessiz çalışırlar, 1.6 CRDİ nin ne turbosunun ne de dizel çatırtısının sesi rahatsız edici düzeyde değildir.benim önceliğim konfor, dolayısıyla octavia derdim. focus un içi dar ama yol tutuş ta 1 numara. powershift şanzımanların problemli olduğunu duymuştum. genelde 60 bin de şikayetler başlıyor. (volvo s60 araştırdığımda araç sahipleri oldukça şikayetçiydi) elantra nin ses yalıtımı iyi değil. civic ler gibi yol sesi alıyor, dizellerde belki motor sesi yol sesini perdeleyebilir.
sorunsuzluk önceliğin ise elantra derim.
MI 6X cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
İşte tam burada bir işitsel duyum algısı kandırmacası başlayabilir o da şudur: Audi VW Skoda Ford gibi modellerin motor sesi lastik sesini bastırdığı için araba sessiz derler halbuki motor gürültüsünden yol sesi gelmiyorsa bu arabanın sessiz olduğu manasına gelmez
Uzun yolda kulaklarımız birçok sese alışıyor, benden söylemesi bunu birçoğumuzun tecrübe etmesini umuyorum. Motor sesi lastik sesini bastırdığı için mi o araç sessiz? Yoksa motor sessiz olduğu için mi rüzgar ve lastik hışırtısını duyuyorsunuz?