Bende 2019 model eco elegance Civic sedan var. Aracı aldım ama şanzımanı hakkında kimisi 7 ileri kimisi CVT şanzıman diyor. Hangisi acaba?
Teşekkür ederim. Peki devir yükseldiği zaman yani 4000-5000 Lere gelince yakıtında etkiler mi ve motora zarar verirmi, zaten S moduna alınca direk 4000-5000 oluyor ?Atmosferik motorlarda turbo olmadığından yüksek devirde tork üretir. Devri çok çevirir. Cvt şanzıman için bu normaldir. Cvt videolarını izleyiniz. Tecrübe etmek için ise şehirler arası düz yolda hız sabitleyici ile hızı sabitleyiniz. Yokuş tirmandiginda devir saatini izleyiniz.
FIG-LX1 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Teşekkür ederim. Turboluların cvt sistemi ile atmosferiklerin cvt sinin birazcık farklı çalıştığını videolardan uzmanlardan duymuştum ama emin de değilim. Videodaki uzmanın yorumuna göre honda turbo araclarında cvt yi daha da iyileştirdi filan diyorlardı ama neye göre söylüyorlar tam hatırlamıyorum.Teşekkür ederim... Elegancede F1 yok. Ama sanırım şanzımanları aynı...CVT... Sizin de aracınız hayırlı olsun... İlk defa Honda kullanıyorum.
Evet devir yükseldikçe yakıtınız artar. Başka araçlar için yüksek devirden korkabilirsiniz. Lakin Honda'ya biniyorsanız, yüksek devir çevirmek eğlence haline gelir.Teşekkür ederim. Peki devir yükseldiği zaman yani 4000-5000 Lere gelince yakıtında etkiler mi ve motora zarar verirmi, zaten S moduna alınca direk 4000-5000 oluyor![]()
Evet devir yükseldikçe yakıtınız artar. Başka araçlar için yüksek devirden korkabilirsiniz. Lakin Honda'ya biniyorsanız, yüksek devir çevirmek eğlence haline gelir.
Faaliyet ayn-ı lezzettir.