2008 civic 132 bin km otomatik lpg var araçta. 0w20 ? 0w30 ? 5w30 ? Yorumlarınız nedir ? Kullanan arasında ki farkı tecrübe eden var mı ?
2008 civic 132 bin km otomatik lpg var araçta. 0w20 ? 0w30 ? 5w30 ? Yorumlarınız nedir ? Kullanan arasında ki farkı tecrübe eden var mı ?
2008 civic 132 bin km otomatik lpg var araçta. 0w20 ? 0w30 ? 5w30 ? Yorumlarınız nedir ? Kullanan arasında ki farkı tecrübe eden var mı ?
Hocam bu yağ aslında 15bin km.de bakıma giren araçlar için, LL yani Long-Life uzun ömürlü serisi.Ekli dosyayı görüntüle 252294
Önceki sahibi kullanıyormuş benden bunla devam edicem aldığımdan beri bi sorunla karşılaşmadım
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Hocam bu yağ C3 sertifikasına ve API SN sertifikasına sahip. Acea A Benzinli, B dizel, C ise kamyon sınıfı motorlara uygun (düşük sültatlanmış kül içeriği nedeniyle özellikle yani low SAPS). Benzinli olarak en son seviye API SN'dir. Bunda da mevut bu sertifika ancak bu yağ LPG'li araçlara uygun değil LPG'li araçlarda yüksek SAPS değerli yağlar kullanılmalı. Eğer araç benzinliyse sorun yok normal kullanım için işi görür. C3 olması HTHS değerinin 3.5 civarlarında olduğunu göstermekte ancak bu kesin değil bilgi olarak data sheette paylaşılmamış. Yağın parlama noktasına bakıldığında da 196 santigrat dereceler görülmektedir ki devirli kullanımlarda LPG'li araçlar için bu yağ yakma - eksiltme ve yetersiz koruma anlamına gelecektir. Bizim araçlara a1 a5 önerilmekte, a1 en ekonomik iken a3, a5 performanslı yağı temsil eder. İlk harf desteklenen motoru, sonra gelen sayı da ekonomiklikten performansa doğru giden sıralamayı belirtir.Hocam bu yağ aslında 15bin km.de bakıma giren araçlar için, LL yani Long-Life uzun ömürlü serisi.
Çok kaliteli bir yağ ancak spesifikasyon olarak ACEA A5/B5'e uygun mu iyice araştırdınız mı? Ben değil diye biliyorum
Ama şimdiye kadar bir zararı olmamışsa bu saatten sonrada olmaz muhtemelen![]()