Civic FC5 Cvt şanzıman?

Ad Soyad
Sezgin kılıç
Aracınız
Civic FC5 2021
İyi günler 2020 model 110 bin km de eco elegance aldımcvt şanzıman zincir koparma durumu varmış bunun için ne yapabilirim kaç binde zincir değişmem gerekiyor?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
İyi günler 2020 model 110 bin km de eco elegance aldımcvt şanzıman zincir koparma durumu varmış bunun için ne yapabilirim kaç binde zincir değişmem gerekiyor?
Hocam serviste gerekli şanzıman yağ değişimi geçmişte yapıldıysa ve çok fazla agresif kullanılmadıysa şanzıman kaynaklı sorun yaşamazsınız bildiğim kadarıyla zincirin bir değişim süresi yok. Evet zincir kırma durumlarını bende duydum ama sanırım biraz kullanım ile ve özellikle zamanında servis harici hatalı yağ kullanımı neticesi bu sorunlar yaşanıyor diye biliyorum. Daha deneyimli arkadaşlar harici daha detaylı bilgi vereceklerdir

Ad Soyad
Rahimmm Erol
Aracınız
Civic FC5 2019
Hocam bendede 2020 Civic var. Şimdiye kadar bütün siteleri araştırdım. Genelde zincir kiranlar 2016-2018 arası F1 olmayan model fc5 ecolar. 2019 da fc5 lere makyaj geldi emin değilim ama galiba şanzıman zencirinde iyileşme yapılmış. Hiçbir yerde makyajlı Civic in Zencir kırdığını duymadım. Şanzıman yağını orjinal kullanmak ve 2 yıl yada 40 bin km bakım aralığına da dikkat etmek gerekiyor. Bide biraz hassas kullanmak lazım bence

Geri