Ben hem kendi aracimda hem de babamın aracında değer kaybı aldım. Tek gereken karşı tarafın 8de8 kusurlu olması gerekiyor. Yönetmelikte aracın kmsi vs.si yazmıyor. Babamın araçta karşı sigorta vermemek için çok ugrastida o yüzden epey öğrendim. Bütün işlemler bitince karşı tarafın sigortasını arıyorsunuz. Kaskonuzdan yaptirdiysaniz dosya evrakları bizde yok diyorlar. Kendi kaskonuza dilekçe yazıyorsunuz. Ya evrakları size mailliyorlar ya da doğrudan karşı sigortaya. Sizde dilekçe mailliyorsunuz ıslak imzalı. Ardından 2-3 haftaya süreç bitiyor. Hesap numarası istiyorlar gönderiyorsunuz ve yatıyor. Benimkinde 1200 TL tramere 1190 TL babamın dobloya (sasede bir şey yok sadece sol ön çamurluk ve sol ayna değişti) 1100 TL hasar kaydına 790 TL aldık. Ama vermemek için çok belge eksik vs diye işi yokuşa sürüyorlar. Her belgede IBAN da ekli gönderdiğim halde iban eksik diye not düşmüşlerdi.
Tekrardan geçmiş olsun. Ancak karşı tarafın trafik sigortası karşılama bedeline kadar ödüyorlar bilginize. Yani aracınız 20bine tamir oldu diyelim 18binde değer kaydı bictiler diyelim. Karşı tarafın sigorta bedeli 35bine kadar karşılıyorsa kalan 3bin TL'yi ya karşı taraftan isteyerek vermezse dava açarak alabilirsiniz.
Lenovo A7020a48 cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.