Ynt: detailing'e amatör girişim
Ynt: detailing'e amatör girişim
evet turgut hocam ve diğer arkadaşlar;
Malzemelerimi hazırladım, bir de üstüne polisaj makinesi aldım.
Alsam mı almasam mı çok düşündüm ancak duramadım.
Crown Ct 13302 Polisaj 1300 Watt 180 Mm 22481625 - n11.com
Şu an elimde bulunan malzemeler ;
Crown Flex CT 13302 Polisaj
Atas Finishing Pad
Atas Polishing Pad
Atas Cutting Pad
Mequiars wash mitt
Mequiars sarı uygulama pedi
Autoglym cila uygulama pedi
Sarı renkli cila silme bezi
Uber Blue bez
Eurow mavi bez
İpa
Noname Kil
Atas Autobella
Atas EST
Atas Resinol
Atas TSP
Atas Vinet
Autoglym Plastic Conditioner 39B
Mequiars Endurance
Mequiars Ultimate protectant
Mequiars Swirlx
Autoglym Radyan Wax
Poorboys white glaze
Colinite 915
Turtle wax katı wax
WD40
Metylon metal parlatıcı
Planım ise şöyle;
** Atas autobella şampuan ı 10 lt suya 100 ml civarında sulandırılarak çift kova ile Meq wash mitt eldiven ile yıka. Davlumbazlar ve jantlar Atas EST yi 1/5 oranında sulandırarak temizle. Paspasları EST kullanarak yıka. Sonrasında durula.
** Atas resinol ü zift olan bölgelere sık ardından bol su ile durula.
** Şampuanlı Su ile Kil uygula. Önce kaporta kısmına sonra camlara uygula. Sonrasında durula.Uber Blue ile sil.
** İpa yı 1/1 oranında sulandırarak Mikrofiber bez ile uygula.
** Maskeleme bandı ile siyah plastik kısımları maskele.
** Finishing Pad ile Meq. Swirlx / Autoglym Radyan Wax uygula ve Sarı renkli cila silme bezi parlat.
** İpa yı 1/1 oranında sulandırarak Mikrofiber bez ile uygula.
** Finishing Pad ile Poorboys white glaze uygula ve Mavi renkli cila silme bezi ile kurumadan sil.
** Autoglym wax pedi ile Colinite 915 wax uygula ve Mavi renkli cila silme bezi ile kuruduktan birkaç dakike sonra sil.
** Camlara atas hydrorep uygula.
** Jantlara Turtlewax katı wax uygula.
** Meq. Endurance ile lastikleri parlat.
** Atas TSPyi 1/5 oranında sulandırarak davlumbazları parlat.
** Autoglym 39B ile dış plastikleri sil. Paspaslarıda TSP kullanarak parlat.
** Atas Vinet ile iç plastikleri, taban döşemesini fazla ıslatmadan sil, Meq. Ultimate protectant ile iç plastikleri parlat.
** Aracın motorunu 1/5 oranında EST sık, sonrasında durula, Autoglym Conditioner ile plastik kısımları sil.
yardımcı olacak arkadaşlar için kafamdaki sorular ;
1- Swirlx - autoglym radyan wax polish ten hangisini yapmak lazım ya da önce swirlx sonra radyan wax yapsam ekstra bir faydası ya da zararı olur mu? yoksa en mantıklısı 50/50 ikisini deneyip mi karar vereyim?
2-Polisaj için atasın cutting- polishing-finishing padlerini sipariş verdim. Finishing pad ile deneyerek başlayacağım. Etkiye göre diğer padlere geçeceğim. Böyle olur mu? yoksa direkt polishing pad ile mi başlayım?
3- Swirlx - auto radyan wax - glaze uygularken devir ve makineye olan baskı nasıl olmalı?
4- Ön cam haricinde camlarda film kaplı. su , kireç lekeleri yoğun oranda var, ipa ile silip ön cama , diğer camlara autoglym radyan wax uygulamak istiyorum , uygun mudur?
5- elimde kullanmadığım turtlewax katı wax var,araç için kullanmayı düşünmüyorum, temizledikten sonra jantlara onu uygulamayı düşünüyorum, koruma için bir faydası olur mu?
Ve diğer benim fark etmediğim yanlış uygulama varsa , ek önerilerinizi bekliyorum..
Hayatımda ilk defa elime polisaj makinesi aldım. Yanında gelen yün pad ile çamaşır makinesinde ve lavabo musluğuna bir deneyeyim dedim, sonra kendimden şüphe ettim, ne oluyor bana diye