Civic FE1 Direksiyon problemi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MaSHrAbA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Levent Kiraz
Aracınız
Civic FE1 2021
Herkese merhaba.15 bindeki aracımla 80-90 ile giderken direksiyon minik hareketler le düzeltmek istediğimde sanki böyle dişliden diğer dişliye geçer gibi tık tık şekilde direksiyondan hissediyorum hızlı çevirdiğimde bi şey hissedilmiyor ama sanki böyle içerde bi yerde sıkma hissi veriyor . Virajda dönerken sabit tutarken direksiyon bi diş daha atıyor ve çevirdiğim yöne kayıyor servise götürdüm aracın 5-6 gün kalmasını söylediler onlarda tesbit ettiler bu durumu ve 2-3 tane araçta da böyle sorunla geldiklerini söylediler çözüm içinde sensörleri sıfırladılar olmadı , direksiyon motoruna , alt takıma , amörtisör sistemine ve mafsallara bakılacağı söylendi bu tarz bi problemle karşılaşan oldu mu acaba ?
Teşekkürler

Çözüm
Merhabalar, 2023 FE1 Aracımda direksiyonda kasılmalar ve virajlarda gereksiz sertleşmeler vardı (12.000km). Yapılan kontrollerde direksiyon kutusu değişimi yapılacağı söylendi.
Parça tedariği yaklaşık 3-4 hafta sürdü. İşlem tamamen garantiden karşılandı ve sorun çözüldü. Benzer probleme sahip arkadaşlar garantiden değişim yaptırarak sorunu çözebilir.
Ad Soyad
Sait Dündar
Aracınız
Civic FE1 2021
Yay bugün değişti genel hissiyat güzel, kazık gibiydi öncesinde daha stabil, yumuşak tepkili hale gelmiş, alakasız olarak değerlendirebilirsiniz ama yakıt da düşüş var bana göre, servise giderken 6.5 ortalama ile gittiğim 50 km düz yolu dönüşte daha sıkışık trafikte aynı hızlarda 5.6 litre ile geldim (182 HP). Bu sorunda böylece ortadan kalmış oldu şükür. Geri çağırım bülteninde olan herkesin değiştirmesini tavsiye ederim arkadaşlar.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Yay bugün değişti genel hissiyat güzel, kazık gibiydi öncesinde daha stabil, yumuşak tepkili hale gelmiş, alakasız olarak değerlendirebilirsiniz ama yakıt da düşüş var bana göre, servise giderken 6.5 ortalama ile gittiğim 50 km düz yolu dönüşte daha sıkışık trafikte aynı hızlarda 5.6 litre ile geldim (182 HP). Bu sorunda böylece ortadan kalmış oldu şükür. Geri çağırım bülteninde olan herkesin değiştirmesini tavsiye ederim arkadaşlar.
Yakıt konusu bağlantısı hoş olmuş😂😂 bir alakası olduğunu sanmam ama ilginç olmuş. Direksiyon sorunu artık bitsinde hayırlısı ile kazasız belasız kullanın haftaya cuma da benim randevum var darı bize diyelim

Ad Soyad
Murat Demir
Aracınız
Civic aracım yok
İşlem kaç saat sürüyor acaba.

tapir

0
Aracınız
Direksiyon kutusu yay islemi sonrasında sorun çözüldü arkadaşlar. Aksesuar modundaki takılma da gitti olmasi gerektigi gibi.

Arabayi firca ile yikamislar cizik icinde olmuş onun kavgasini yapiyorum suan. Biktim bu Honda servislerinden artik

Ad Soyad
Murat Demir
Aracınız
Civic aracım yok
Direksiyon kutusu yay islemi sonrasında sorun çözüldü arkadaşlar. Aksesuar modundaki takılma da gitti olmasi gerektigi gibi.

Arabayi firca ile yikamislar cizik icinde olmuş onun kavgasini yapiyorum suan. Biktim bu Honda servislerinden artik
Gecçmiş olsun. Her seferinde arabayı yıkıyorlar da fırçayla yıkamıyolar Bursa'da. Ya da ben görmedim. İnşallah fırçayla yıkamıyolardır boşuna pasta cila parası da vermek zorunda kalmayalım

tapir

0
Aracınız
Gecçmiş olsun. Her seferinde arabayı yıkıyorlar da fırçayla yıkamıyolar Bursa'da. Ya da ben görmedim. İnşallah fırçayla yıkamıyolardır boşuna pasta cila parası da vermek zorunda kalmayalım

Ben arabaya 1 kere fırça vurmadım, dün teslim almaya gittigimde servis yetkilisine "fırça vurulmuş bu araca" dedim ama arkadaş yok abi bizde firca yok falan diye savundu klasik. Bugün memnuniyet anketi için aradiklarinda durumu tekrar aktardım, bakalim ne yapacaklar, ya da bir sey yapacaklar mı.

Ad Soyad
Murat Demir
Aracınız
Civic aracım yok
Ben arabaya 1 kere fırça vurmadım, dün teslim almaya gittigimde servis yetkilisine "fırça vurulmuş bu araca" dedim ama arkadaş yok abi bizde firca yok falan diye savundu klasik. Bugün memnuniyet anketi için aradiklarinda durumu tekrar aktardım, bakalim ne yapacaklar, ya da bir sey yapacaklar mı.
Direk köpüğü sıkıp üstüne sünger vurmuş olabilirler. Öyle üstündeki tozlar kılcal küçük çizikler yapar. Fırçasız yapsa bile çizer

Ad Soyad
Murat Demir
Aracınız
Civic aracım yok
Bugün servisi aradım randevu istiyorum yayın değişimi için danışman dediki aracı getirin bakalım direksiyon kutusuda değişebilir yayda merkeze gönderip karar verilcek diye bişey söyledi anlamadığım geri çağırma var yay ile ilgili neden aracımın direksiyon kutusu değişecek ilginç.
Aynı şekilde bana da buna benzer bişey dendi yetismeyebilir filan. 14:00 de randevu aldım 9 a cekcez diyolar. 1 saatlik işlem ne alakaysa. Direksiyon kutusunuda mı değiştirecekler anlamadım. Araç 2024 model. Yayı degis geç işte. Herkesin sorunu kalkmış ortadan değişince. Direksiyon kutusuna niye bakıyorlar 😁

Geri