0 2008 City den buyuk bir hevesle 0 2018 manuel dizel Civic e gecis yapmistim.City de yetersiz motor gucu en buyuk sikintimdi.Ayni zamanda 100 den sonraki ses de rahatsiz ediciydi.Burdur'da kisin sehirici 2km git 2 km gel yaparken 11 lt yakarken bir de hic bilmedigim 7000 km lerde dpf uyarisi almaya basladim.Bu nedenle aractan sogudum.Daha bu hafta yaklasik 30 bin zararina ! 155 e verdim.Aracin 0 i muhtemelen 210 civari olacakti.Simdi kafa karisikligim sunlar;
Bu aracin en cok tutulan modeli anladigim kadari ile benzin lpg lileri.
Fakat 20 000 km ye kadar olan ilanlara bakiyorum 0 a esit ve fazla fiyattalar.Bu durumda 0 almak mantikli gorunuyor.
Ben arabayi performansli kullaniyorum dizel de bu cok iyiydi.
Bayide test edecem ama oralar hep duz yol.
Sorularım;
1-0 Benzin lpg li mi alsam 0 1.5 turbolu mu alsam?
Lpg li olan sehirici 4-5 bin km lpg ye gecmeyecek anladigim, sehirlerarasi 4 - 5 bin km hesapli olacak.Ancak sollamalarda falan yeterli olur mu?
2-Seneye malumunuz yeni kasayla beraber dizel kalkiyor hibrit geliyor.Acaba benzinli ve lpg li tipler de devam eder mi yoksa arabayi olaki degistirmek istersem aldigimla mi kalirim.Yani dizeldeki gibi buyuk zarar eder miyim?
3-Tabi bir de fabrikasi kapandi.Muhtemelen yeni kasa disardan gelecek.
Bu aracin en cok tutulan modeli anladigim kadari ile benzin lpg lileri.
Fakat 20 000 km ye kadar olan ilanlara bakiyorum 0 a esit ve fazla fiyattalar.Bu durumda 0 almak mantikli gorunuyor.
Ben arabayi performansli kullaniyorum dizel de bu cok iyiydi.
Bayide test edecem ama oralar hep duz yol.
Sorularım;
1-0 Benzin lpg li mi alsam 0 1.5 turbolu mu alsam?
Lpg li olan sehirici 4-5 bin km lpg ye gecmeyecek anladigim, sehirlerarasi 4 - 5 bin km hesapli olacak.Ancak sollamalarda falan yeterli olur mu?
2-Seneye malumunuz yeni kasayla beraber dizel kalkiyor hibrit geliyor.Acaba benzinli ve lpg li tipler de devam eder mi yoksa arabayi olaki degistirmek istersem aldigimla mi kalirim.Yani dizeldeki gibi buyuk zarar eder miyim?
3-Tabi bir de fabrikasi kapandi.Muhtemelen yeni kasa disardan gelecek.