Civic FB7 Düşük hızlarda 1500 2000 devir arası titreme / silkeleme sorunu

Ad Soyad
Tolga Yılmaz
Aracınız
Civic FB7 2013
Merhaba. 2013 model otomatik fb7 aracımda düşük hızlarda (60km hızdan sonra genelde yapmıyor) 1500-2000 devir arası titreme / silkeleme / vuruntu problemi var. S modunda bunu yapmıyor. Lpgde de benzinde de aynısını yapıyor.
Şanzıman yağı yaklaşık 1 önce değişti. Aynı tarihte boğaz kelebeği temizliği ve subap ayarı da yapıldı.
Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan, çözüm bulan, çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Ad Soyad
Tolga Yılmaz
Aracınız
Civic FB7 2013
Merhaba hocam. Bu kronik bir sorun, ancak sıkıntı teşkil etmiyor (araca zarar verecek bir şey değil) diye biliyorum. bende de aynı sorun var ancak benzinde kullanırken yapmıyor sadece lpg de yapıyor. şu konuya bakabilirsiniz

https://www.civictr.com/threads/civic-fb7-eco-anlik-tekleme-sorunu.387/
hocam bende benzinde de aynı sorunu yapıyor. Bir de öncesinde böyle bir sorun yoktu. Ayrıca titreme baya hissedilir derecede vuruntu gibi

Aracınız
Civic FD6 2009
Vtec teklemesi sadece LPG'de hissediliyor, benzinde hissedilmez dedi usta. Bugün bıraktım bir yere bakacalar
Hocam şanzıman yağını serviste mi değiştiniz, yoksa dışarıda mı? Fd6 aracımı ilk aldığımda başıma geldi 1500-2000 devir arası düşük hızlarda titreme yapıyordu. Vuruntu zaten başka ona çare yok ama titreme durumu farklı silkeleme şeklinde ard arda hissedilir bir titreme yapıyordu. Şanzıman yağını değiştim Düzelmişti. Benim aldığım kişi 10 bin km önce şanz. yağını değiştik demişti ama ya yalan söyledi bana yada yanlış yağ kullandılar . Çünkü çıkan yağ pek atf ye benzemiyordu. Belki servis dışı değişmiş ise yanlış yağ konulmuş olabilir mi diye sordum.

Ad Soyad
Tolga Yılmaz
Aracınız
Civic FB7 2013
Hocam şanzıman yağını serviste mi değiştiniz, yoksa dışarıda mı? Fd6 aracımı ilk aldığımda başıma geldi 1500-2000 devir arası düşük hızlarda titreme yapıyordu. Vuruntu zaten başka ona çare yok ama titreme durumu farklı silkeleme şeklinde ard arda hissedilir bir titreme yapıyordu. Şanzıman yağını değiştim Düzelmişti. Benim aldığım kişi 10 bin km önce şanz. yağını değiştik demişti ama ya yalan söyledi bana yada yanlış yağ kullandılar . Çünkü çıkan yağ pek atf ye benzemiyordu. Belki servis dışı değişmiş ise yanlış yağ konulmuş olabilir mi diye sordum.
Geri dönüş için teşekkür ederim. Benimde şüphelendiğim durumlardan biri buydu. Dışarda kendi ustama değiştirdim ancak daha önce birçok arkadaşım aynı ustada şanzıman yağını değiştirmişti ve sorun olmamıştı. Orjinal yağ kullandıklarını da biliyorum. Yağ değişiminden kaynaklanmadığını söyledi ancak sorun çözülmez ise başka bir yere daha göstereceğim.

Aracınız
Civic FD6 2009
Geri dönüş için teşekkür ederim. Benimde şüphelendiğim durumlardan biri buydu. Dışarda kendi ustama değiştirdim ancak daha önce birçok arkadaşım aynı ustada şanzıman yağını değiştirmişti ve sorun olmamıştı. Orjinal yağ kullandıklarını da biliyorum. Yağ değişiminden kaynaklanmadığını söyledi ancak sorun çözülmez ise başka bir yere daha göstereceğim.
Hocam insanlık hali diyip ustada olsa yanlışlık yapma olasılığı olabilir. Ben sanayide çok vakit geçiren biriyim. Çoğu usta bu aracın şanzımanını cvt olarak biliyor . Bence ustanızdan kullandığı yağın bir marka modelini öğrenin. Şikayetiniz benimkine çok benzediği için bu geldi aklıma. Umarım çözüm sağlarsınız. Bu arada 5 yıldır fb7 ve fd6 kulanıyorum ve motul atf kullanıyorum memnunum.

Geri