Civic FB7 Eco modu hakkında

Ad Soyad
Mehmet Eser
Aracınız
Civic FB7 2016
Merhabalar..Şehiriçinde ecoon açık ve kapalı takıt ölçümü yapan oldu mu acaba?Zira ecoon modunda araç çok kasıyor sanki

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Eco hakkında uzun bir konu var. Onu inceleyebilirsiniz.
Kısaca ortak kanaat şehir içi açık, şehirler arası kapalı kullanmak. Hiç kullanmayanlar bile var.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Normal modda 3cm pedala basarak atıyorum 80hp elde edeceğiniz yerde Eco modda 3cm basarak 60hp elde ettirecek şekilde gaz tepkimesine müdahale ediyor ama burada temel soru eee ozaman normal modda kalarak 2cm bassak yine 60hp elde ettirsek olmazmıydı? evet olurdu :)

yukarıdakine ek olarak klima/kaloriferin gücünü düşürüyor, direksiyona giden elektrik desteği düşürüyor ve bu sayede çok ama çok az bir yakıt düşüşü gerçekleştitiyor atıyorum 8.2lt yakacağınız yerde 8.1-8lt gibi.

şahsen benim için aracın tepki vermesi gerek şehiriçinde gerek şehir dışında çok çok önemli yeri gelip hata yapan başka bir araçtan kurtulmak için serilik gerekebilir ve o durumda asla hantal bir araç istemem dahası klimamın güçsüz direksiyonumda ağır olmasınıda istemem.

şahsen tecrübesiz bir arkadaş değilseniz her türlü durumda ben ECO değil Normal modda kalın derim ama ayağınızı iyi ayarlayamıyorum çok tecrübeli değilim ve 0.2lt de olsa benim için yakıt tasaruffu önemli diyorsanız o durumda ancak şehiriçi olmak kaydı ile ECO kullanılabilir.

Ad Soyad
abt tt
Aracınız
Civic FB7 2014
ben çok denedim. işe veya köye gidip gelirken depo bitene kadar ölçüm yaptım. arasında öyle bir fark göremedim. son depoda eco kapalıyken 370km ye yakın yol yapmışım. onun öncesinde eco açıkken de yaklaşık 380km civarındaydı. ayrıca eco modu aracı hantallaştırıyor bana göre. 20-30 km fazla gitmek için de geç tepki veren bir sürüş keyfi çok mantıklı değil gibi bana göre.

Geri