- Aracınız
- Civic FB7 2015
Otomatik şehir içi çok yakıyır şehirler arası normal yakıyor. Az yaksın istiyorsanız manuel almak gerekiyor. Ya da illa otomatik şanzıman olsun istiyorsak çift kavramalı bi şanzımanı olan araç almak gerekiyor. Ben şahsen şehir içi 10 lt nin altında nadir görüyorum ortalamayı. Dur kalk çok oluyor şehir içi malum. 230-240 km de anca gidiyor 30lt ile. Mecburen alıştım bu duruma da. Yapacak bişey yok. Kısaca bahsettiğiniz değerler anormal değil.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Uzun yol denememde 120 km/h sabit 22 kuruş yaktı gayet makul.( lpg 3.09) Şehir içi 1.2 turbo benzinli araçlar daha az yakıyor. Çok uzun yola gitmeyen birisi için 1.2 benzinli araçlar daha hesaplı olabilir. Ben düşünmeye başladım lpg bakım ücretlerini LPG'nin araca etkilerini ve yokuştaki performansını da hesaba katınca. Honda'dan da kolay vazgeçilmiyor ama bakalım hayırlısı olsun.
Bi de bu arabadan önce 1.3 dizel astra kullandım o bile yokuşlarda çok canlıydı elim vitese gitmiyordu haliyle yakıt da düşük oluyordu.Kıyaslama yapınca daha çok hissediliyor farkı. Forumda birisi yazmıştı çok hoşuma gitmişti tork tork dediğin nedir gülüm ben senin için devir çevirmeyi göze almışım diye öyle diyip Honda'ya devam diyecez yine büyük ihtimal