- Ad Soyad
- Onur Can Hazar
- Aracınız
- Civic FB7 2012
Aracınızın muhtemelen garantisi yoktur.Merhaba, bu hafta birkaç işlem için fiyat aldım servisten.
antifiriz sıvısı değişimi 2800 TL
10.000 bakımı 4039 TL
Şanzıman yağı ve filtresi yanlış hatırlamıyorsam 5400 liraydı. (daha düşük de olabilir yazacak imkanım yoktu.)
ön arka fren balata ve diskler toplam indirimle 16900 TL
lpgde kullanıyorum ama 11 yıl oldu, benzin filtresini de değiştireceğim. onu sormayı unuttum.
Zaten şanzıman yağı filtre değişimi ve antifiriz değişimi yaptıracağım sadece. Mann filtre setinin özellikle karbonlu olanın orjinalinden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Ben araca bakım yaptıracağım zaman muhakkak servisten fiyat bilgisi alıp o şekilde yaptırıyorum. Keza disk balata değişimi için sadece meraktan fiyat aldım. Bazen servis fiyatları sanayide yaptırmanızla aynı olabiliyor. Geçen yıl buji, tahrik kayışlarının değişimi ve fren hidrolik sıvısının değişimi gerekli malzemeleri alıp sanayide yaptırmakla aynı fiyata geliyordu mesela.Aracınızın muhtemelen garantisi yoktur.
Serviste tonlarca para vermek yerine size doktor misali bir reçete yazayım
Motul Eco lite 0w20 motor yağı: 1.010 TL
Mann filtre seti: 1.100 TL
Antifriz: kaliteye göre Max 500 TL
Şanzıman yağı ve filtre Max 4000 (mutlaka servisten alınacak)
Fren balatası: Kale marka 1.600 TL
Disk takımı: TRW 7.500 TL
Toplamda:15.700 TL
Servis fiyatı: 29.139 TL
Fark: 13.439 TL
Cebinize yazık değil mi?
Fiyat analizi yapıp kendinize ona göre bir rota hazırlıyorsanız bu güzel.Zaten şanzıman yağı filtre değişimi ve antifiriz değişimi yaptıracağım sadece. Mann filtre setinin özellikle karbonlu olanın orjinalinden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Ben araca bakım yaptıracağım zaman muhakkak servisten fiyat bilgisi alıp o şekilde yaptırıyorum. Keza disk balata değişimi için sadece meraktan fiyat aldım. Bazen servis fiyatları sanayide yaptırmanızla aynı olabiliyor. Geçen yıl buji, tahrik kayışlarının değişimi ve fren hidrolik sıvısının değişimi gerekli malzemeleri alıp sanayide yaptırmakla aynı fiyata geliyordu mesela.
Antfriz değişiminde de başka bir araca saf su yerine muskuk suyu kullanıldığını görünce serviste yaptırmaya karar verdim.