FB7 için Honda Civic 1.6 FB7 Bosch Hava Filtresi (2013-2016)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mask946
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Ben de markası belli olmayan bir filtre almak zorunda kaldım. Hikayeyi anlatayım. Afyonkarahisar da sanayi de özel Honda servis diye bir yere girmiş bulundum. Hava filtresi var mı dedim bakalım dediler. Benim filtreyi söktüler ki yağlı eliyle aldı çırak neyse gitti baktı depoda var dediler, dedim yağlı mı? Bunlar yağsız olur dediler. Durumu anlattım neden yağ olacak olmalı orjinal nasıl. Neyse filtre geldi. Kuru tip yamuk yumuk. Almak istemedim ama orjinal de çocuğun eliyle kap kara oldu. Adama dedim ben bunu istemiyorum, fiyatı yüksek (40 tl) hem benim filtreyi de özenmeden kirlettiniz bari indirim yap alayım. Adam ben para istemiyorum dedi sanki bişey dedim olayın izahını yaptım. Makina mühendisliği yan dal aldım iyi anlarım. Adam başladı 10 yıldır bu işi yapıyorum da şu da bu da... Neyse tamam paran neyse al dedim, bu filtrede yağlı olur dedim çektim gittim. Kötü filtre 40 tl ye elimde patladı. Neyse yağladım koydum işini iyi yapıyor bir 5bin km sonra bakıma girecem servise.

2015 Elegance Eco

Aracınız
Ben de markası belli olmayan bir filtre almak zorunda kaldım. Hikayeyi anlatayım. Afyonkarahisar da sanayi de özel Honda servis diye bir yere girmiş bulundum. Hava filtresi var mı dedim bakalım dediler. Benim filtreyi söktüler ki yağlı eliyle aldı çırak neyse gitti baktı depoda var dediler, dedim yağlı mı? Bunlar yağsız olur dediler. Durumu anlattım neden yağ olacak olmalı orjinal nasıl. Neyse filtre geldi. Kuru tip yamuk yumuk. Almak istemedim ama orjinal de çocuğun eliyle kap kara oldu. Adama dedim ben bunu istemiyorum, fiyatı yüksek (40 tl) hem benim filtreyi de özenmeden kirlettiniz bari indirim yap alayım. Adam ben para istemiyorum dedi sanki bişey dedim olayın izahını yaptım. Makina mühendisliği yan dal aldım iyi anlarım. Adam başladı 10 yıldır bu işi yapıyorum da şu da bu da... Neyse tamam paran neyse al dedim, bu filtrede yağlı olur dedim çektim gittim. Kötü filtre 40 tl ye elimde patladı. Neyse yağladım koydum işini iyi yapıyor bir 5bin km sonra bakıma girecem servise.

2015 Elegance Eco
Arkadaşlar markası belli olmayan ürün almayın gerisi önemli değil görevini iyi yapıyor

SM-G800H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Şimdi arkadaşlar....
Size saçma gelebilir ancak olayın şakası yok...

Hava filtresinin görevi nedir... motorun yanma odasında kullanılacak oksijen temini. Bunu nereden yapıyor dış ortamdan. Diş ortamdaki havanın tozunu ayıklama görevi de HAVA FILTRESI nın.

Lütfen mümkün olduğunca orjinal filtre kullanın ki motorunuz toz emmesin.

Toz emen motor çabuk ölür.

Yağ yakar üfleme yapar....

Gözle görülemeyecek kadar ince toz partikülleri silindire gömleğe sekmana sübaba kavala her bir yere bulaşır ve aşınmayı hızlandırır..

Çok önemsiz gibi gelen ancak hayatı önemi olan bir değişkendir hava filtresi.

Geri