Civic FB7 FB7 için Motor Yağı Ana Konu

Aracınız
Civic FC5 2018
bpnin fahiş fiyat çekmesi sonucunda (4 lt 2019 üretim yağ için 3200 TL)

shell helix ultra 0w-30 yağ aldım 2022 üretimli 5 lt 1800 TL. Bizim araçlara uygun mudur?

Shell'in verdiği bilgiye göre Helix Ultra Ect C2-C3 0W-30 uygun.

Ancak bu yağ
https://www.akakce.com/motor-yagi/en-ucuz-shell-helix-ultra-ect-c2-c3-0w-30-5-lt-fiyati,7554695.html

ve

https://www.cimri.com/motor-yagi/en...c2-c3-0w30-5-lt-motor-yagi-fiyatlari,50729134

ve

https://www.trendyol.com/shell/heli...e_u72in2&adjust_campaign=cimri_urun_listeleme

sitelerinden görüleceği üzere ürün 1.036 TL'den 2134 liraya benzikliklerde yaklasık 1800 lira civarına satılıyor.

Sahte oldugunu nereden anlyacagız.

Ad Soyad
Bahadır Yıldırım
Aracınız
Civic aracım yok
Shell'in verdiği bilgiye göre Helix Ultra Ect C2-C3 0W-30 uygun.

Ancak bu yağ
https://www.akakce.com/motor-yagi/en-ucuz-shell-helix-ultra-ect-c2-c3-0w-30-5-lt-fiyati,7554695.html

ve

https://www.cimri.com/motor-yagi/en...c2-c3-0w30-5-lt-motor-yagi-fiyatlari,50729134

ve

https://www.trendyol.com/shell/heli...e_u72in2&adjust_campaign=cimri_urun_listeleme

sitelerinden görüleceği üzere ürün 1.036 TL'den 2134 liraya benzikliklerde yaklasık 1800 lira civarına satılıyor.

Sahte oldugunu nereden anlyacagız.
hocam sahte yağ çok yaygın. tavsiyem benzinlikten almanız 2021 22 tarihli bulursanız uygun fiyatlı bulabiliyorsunuz.

Aracınız
şimdiye kadar 4lt motul kullandım ama şimdi yorumları okurken farkettim , FC 8 kasa için kapasite 4.1 lt, filtre ile birlikte 4.5 litre yazılmış, fb7 kasa için filtre ile birlikte toplam 4 lt yağ kullanmak az mı olur, bundan sonra 5 lt almam gerekir motor yağını ?

cvbı buldum, benim gibi bilmeyenler için ekleyeyim
1525108715736-jpg.214056

Aracınız
Civic FD6 2011
yarın sentetikten tam sentetiğe geçiş yapan arkadaşlar sakın motor temizleyici kullanmasın geçiş yapar yapmaz civic amerika forumda bu konuda bir çok konu var tam sentetiğe geçildiği zaman zaten motorda iç yüzeylerde hafif bir zımpara etkisi yapıyor motor temizleyici katkı kullanıldığı takdirde yağ kaçak problemi boy gösteriyor. Aslında işin özü motor bakım ürünlerini çok sık kullanmamak belirli aralıklarla kullanılabilir.

Yarı Sentetik Yağ​

Yarı sentetik yağ, mineral (konvansiyonel) yağ ile sentetik yağların bir karışımıdır. Bu yağ, %30-40 oranında sentetik yağ içerir ve mineral yağın sunduğu maliyet avantajları ile sentetik yağın bazı performans özelliklerini bir araya getirir. Genelde şu özelliklere sahiptir:

• Orta Düzey Performans: Sentetik yağlar kadar yüksek performans sağlamasa da, mineral yağlara göre daha iyidir.
  • Daha Uygun Fiyat: Tam sentetik yağlara göre daha ekonomiktir.
  • Koruma ve Temizlik: Sentetik bileşenler sayesinde daha iyi bir temizlik ve koruma sağlar, ancak tam sentetik kadar etkili değildir.

Tam Sentetik Yağ​

Tam sentetik yağlar, sadece sentetik baz yağlardan üretilir ve katkı maddeleri eklenerek performans artırılır. Bu tür yağlar en yüksek kaliteye sahip olup şu özellikleri sunar:

• Yüksek Performans ve Dayanıklılık: Daha geniş bir sıcaklık aralığında optimum performans sağlar, aşırı sıcak veya soğuk koşullarda bile viskoziteyi korur.
  • Daha İyi Koruma: Motorun aşınmasını ve tortu birikimini en aza indirir, motoru daha temiz tutar.
  • Yakıt Verimliliği: Düşük sürtünme sağladığı için yakıt tasarrufu sağlar.
  • Daha Uzun Değişim Aralığı: Tam sentetik yağlar daha uzun ömürlüdür, yani yağ değişim süreleri daha uzun olabilir.

Sonuç​

Tam sentetik yağ, özellikle yüksek performans, uzun motor ömrü ve yüksek sıcaklık koşullarında üstün koruma isteyen araçlar için daha uygundur. Yarı sentetik yağ ise maliyet açısından daha uygun olup, genel performans ve koruma sunar, ama tam sentetik yağ kadar yüksek dayanıklılık sağlamaz.

Aracınız
Civic FD6 2011
şimdiye kadar 4lt motul kullandım ama şimdi yorumları okurken farkettim , FC 8 kasa için kapasite 4.1 lt, filtre ile birlikte 4.5 litre yazılmış, fb7 kasa için filtre ile birlikte toplam 4 lt yağ kullanmak az mı olur, bundan sonra 5 lt almam gerekir motor yağını ?

cvbı buldum, benim gibi bilmeyenler için ekleyeyim
1525108715736-jpg.214056
Yağ çubuğunu motor soğukken çek eğer zikzaklı kısımdaysa devam et kafana takma adamlar boşuna koymadı o çubuğu oraya 😄
1731331761734.png

Aracınız
Civic FD6 2011
Neye göre ,niçin 0W30 koydunuz ?? Eksiltme mi oluyordu??
Fb7 / Fc5 Civiclerde motor yağı fabrikasyon 0W20 full sentetik motor yağıdır...Gerçi 0W30 yağ ile 0W20 arasında çok az yoğunluk farkı var o sebeple çok fark yok yani SORUN YARATMAZ lakin daha sonraki yağ bakımınızda 0W20 ye devam etmenizi öneririm..karar sizin..0W20 de eksiltme çok olursa ustanız ile beraber karar vererek 0W30 yada 5W30 geçmenizi tavsiye ederim ama 0W20 de eksiltme olacağını düşünmüyorum çünkü aracınız 97.000 km de daha az km de yani...
0W20 ve 5W30 motor yağları, viskozite değerleriyle yani akışkanlık özellikleriyle farklılık gösterir. Bu viskozite dereceleri, yağın düşük ve yüksek sıcaklıklardaki performansını ifade eder.

- **0W20**: Bu yağ, çok düşük sıcaklıklarda bile daha ince yapıda kalır, bu yüzden soğuk iklimlerde veya motorun hızlı ısınmasını isteyen araçlarda tercih edilir. Motor çalıştırıldığında hızlıca dolaşarak parçaları korur ve yakıt tasarrufuna katkıda bulunur. Genellikle daha yeni araçlar ve daha küçük motorlar için önerilir.

- **5W30**: Bu yağ ise daha geniş bir sıcaklık aralığında koruma sağlar ve daha kalın bir yapıya sahiptir. Yüksek sıcaklıklarda daha iyi dayanır ve sıcak iklimlerde daha uzun süre dayanır. 5W30 yağı, 0W20'ye göre biraz daha fazla koruma sağlar, ancak yakıt tasarrufu biraz daha düşebilir.

Kısacası, **0W20 daha ince** olup yakıt ekonomisi ve soğuk havalarda koruma sağlarken, **5W30 daha geniş bir sıcaklık aralığında** daha iyi koruma sunar. Araç üreticisinin önerdiği viskoziteyi kullanmak önemlidir, çünkü motor yapısı ve ihtiyaçları buna göre optimize edilmiştir.

Geri