- Ad Soyad
- Ahmet Ö
- Aracınız
- Civic ES7 2001
Hocam Lpg ortalamasını verin. Herkez kendine göre kuruşunu hesaplasın.Öncelikle herkese iyi bayramlar, kazasız belasız sürüşler dilerim.
Yaklaşık 11 günlük gezi sonucu yakıt tüketimim aşağıdaki gibidir. Yakıtı etkileyen faktörler Nokian wetproof lastikler, %90 klima açık, 2 yetişkin + 1 bebek, full bagaj. Güzergah, İstanbul - Amasya - Samsun - Trabzon - Rize - Artvin - Kars - Erzurum - Tekrar Trabzon - Sinop - Karabük - Bolu - İstanbul.
Güzel yerler hep yüksek rakımlı yerlerde olduğu için keçi gibi tırmanıp durduk Karadeniz'de Rize'deki Ayder yaylası, Artvin Karagö ve sonrasında gittiğimiz Maral şelalesi fenaydı, sürekli yağış ve sis vardı. Kars - Erzurum arasında yol çalışması nedeniyle navigasyonun da azizliğiyle saatteki hızımın max. 18-20km/s çıkabildiği bir köy yoluna girdim 2 saat işkence çektim. Bolu yedigöller ve Karadeniz bölgesinde hep virajlı, bol iniş çıkışlı yollardaydım. Erzurum'dan - Trabzon Uzungöl'e gidişte Bayburt üzerinden dağlık bir yoldan gittim ki manzara olmasa çekilmez... Bunun dışında belli bir noktaya kadar gittiğim otoban yollarında sabit 3bin devir 140-150km/s hızlarındaydım. Karadeniz bölgesi radarlardan dolayı mayın tarlası gibi. Resmen tuzak kuruyorlar. 3-5 ceza gelir diye düşünüyorum. Yakıtı genelde 3.31'den aldım, 4.10 civarında da aldığım yerler oldu. Dönüş yolunda daha çok 3.79 gibi rakamlar denk geldi. Hesabını yapmadım pek. Totalde de 50-60km benzinle kullanmışlığım oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 260813
Yol ve gidişata göre 8.3 bile çıksa iyi değer.
Faaliyet Ayn-ı Lezzettir...