yanlış anladınız sanırım. Araç 965 km'de 14 lt yakmıyor. Aracı LPG de kullandığım halde LPG ye ek olarak 965 km'de 14 lt benzin harcadı
yok hocam işi geyiğe vurdum ben o kadar yaksın araba bişi olmaz.
yanlış anladınız sanırım. Araç 965 km'de 14 lt yakmıyor. Aracı LPG de kullandığım halde LPG ye ek olarak 965 km'de 14 lt benzin harcadı
Econ şehir içi dur kalklarda aracın gaz tepkimesini düşürerek ani gaz vermeleri dolayısıyla yakıt tüketimini azaltır. Lpg benzine göre biraz daha üst devirlerde vites değiştirdiğinden araç boğulur, yokuş çıkarken daha çok zorlanırsınız vs gibi nedenler var. Lpgde econ gerek yok o açıdan.Konuyu çok dağıtmadan bir soru sormak istiyorum. LPG'li araçlarda neden ECON kapalı olması gerekiyor? Neden diye soracak olursam,
- Adana Tekbaş servise sorduğumda kesinlikle ve kesinlikle econ'u açmayın dediler ama nedenini açıklayamadılar. Bu arada LPG ile ilgili ayarlar ve sıkıntılarımı da gideremediler.
- Mersin Akbayrak servise sorduğumda ise, Econ uzun yolda sana bir katkı sağlamaz, sadece dur kalk durumlarında yardımcı olur ama o durumda bile en fazla 20 km fazla gidersin dedi.
Ben aracımı Econ modu açıkken kullanıyorum ve uzun yolda, 39 - 40 L alıyor depom, 500 - 510 km arası gidiyorum. Bir ara LPG'yi Milangaz'dan alıyordum daha ucuz diye ama son 1 aydır Shell'den alıyorum.
Sonuç olarak ECON ile ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim.