Biraz daha bilgi sahibi olalım di mi yani
1- Arabayı pomponın önüne koydunuz. Gazı açmadan hemen önce hortumu elinizle tutun veya ayağınızla basın.Gazı açtığı an hortumda bir hareket hissetmeniz gerekiyor.Hareket var ise gaz,pompa açıldığı anda geçiyor demektir.Bu durumda pompada hile yoktur.Hileli pompalarda ise gaz verdiği anda ,yapılan ayara göre 1-2-3 litreye kadar pompadan gaz geçmiyor.
2-Az kazık yemek için lpg tamamen boşaldığı zaman gaz alın ve mutlaka tamamen doldurun.Pompanın hileli olup olmadığını anlamanın diğer yolu da şu.Lpg tankınız boş iken gidin.Pompacının tamamını doldurmasını isteyin.Normalde LPG tankı 30 litre ise şamandıra ayarından dolayı bu tankın ancak %80i ancak dolar.Hiç bir LPG tankı üzerinde yazdığı gibi tam dolmaz.30 litre tank 24-26 litre arası gaz alır. 30 litrelik bir depoya 30 litre üstü gaz basılması durumunda pompa hilelidir.
3-Fatura almadan pompadan ayrılamayın.
4-Akaryakıt istasyonlarında araç yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde çalışanlar eksik yada kaçak mazot verebiliyor. Yoğunluk fazla ise özellikle dikkat edin.
5- Fiyat tuzağına düşmeyin.İlan pansounda yazan fiyat ile pompadaki fiyatı kontrol edin.
6-Hava basabilirler.Pompanın koluna dikkat.İstasyon çalışanı pompanın kolunu yarın çekip işlem tamamlanmadan pompanın kolunu tam çekerse benzin veya hava karışımı bir yakıt veriyorlar.
7- Akaryakıt istasyonları denetimleri esnasında, bilinçli elektrik arızası meydana getirilmek suretiyle hileli akaryakıt satışı yapılan sayaçların, uzaktan kumanda düzeneği ile durdurulması,
8- Hepsinden önemlisi akaryakıt alırken aracınızın başında bekleyin.