Konuyu sonuna kadar okumadım. Sorun cozulmediyse diye yazıyorum. Lpg benzin kesicisi
Redmi Note 9 Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Redmi Note 9 Pro cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bence röle sisteminiz doğru çalışmıyor.Hayırlı akşamlar herkese, son zamanlarda kafama takılan bir şey var, cidden anlam veremiyorum, 2 sene önce 2012 FB7 aracıma benzin rölesi taktırdım. LPG de giderken benzin göstergesi düşüyor diye. Son 5-6 aydır her ay 60-70 liralık benzin alıyorum.(Yaklaşık 5-6 lt). 2 hafta sonra benzin seviyesi 0'a düşüyor. Yeniden benzin alana kadar gösterge değişmiyor. Yeniden benzin alınca gösterge yeniden menzil gösteriyor. Gösterge cidden doğru mu, nerede hata yapıyorum? Artık anlam veremiyorum bu duruma?
Peki bunu nasıl teyit edebilirim veya nasıl tamir ettirebilirim, bir fikriniz var mı?Bence röle sisteminiz doğru çalışmıyor.
Modülün aracı her çalıştırdığınızda veya belirli periyotlarla benzin göstergesini resetleyip yeniden okunmasını sağlaması lazım ama çalışmadığı için sadece yakıt konduğunda benzin seviyesi okunuyor (modül-röle olmazsa bu şekilde oluyor zaten). Benzeri ile bende karşılaşmıştım ve servis garanti kapsamında modülü değiştirmişti (yeri direksiyonun solundaki butonların biraz alt kısmında olarak biliyorum).Peki bunu nasıl teyit edebilirim veya nasıl tamir ettirebilirim, bir fikriniz var mı?
Röle sol tarafta aynen, hatırlıyorum montajı yapılırken. Yarın bir arayıp sorayım, inşallah bir çözüm bulurum.Modülün aracı her çalıştırdığınızda veya belirli periyotlarla benzin göstergesini resetleyip yeniden okunmasını sağlaması lazım ama çalışmadığı için sadece yakıt konduğunda benzin seviyesi okunuyor (modül-röle olmazsa bu şekilde oluyor zaten). Benzeri ile bende karşılaşmıştım ve servis garanti kapsamında modülü değiştirmişti (yeri direksiyonun solundaki butonların biraz alt kısmında olarak biliyorum).
Eğer imkanınız varda röleyi takan LPGciye ulaşın veya bu tip röle veya modüller hakkında bilgi sahibi bir elektrikçi bulmaya çalışın.
İlk anda sıfır olup zamanla yükselmesi gerekiyor, hiçbir yükselme yokmu?Röleyi alıp kendim değiştirdim. Arabayı bir çalıştırdım, gösterge hala 0 gösteriyor. Anlayamadım gitti?
Hocam 2 dakika bekledim hiç yükselme olmadı, röleden çıkan kablolarla ilgili bir problem var artık ?İlk anda sıfır olup zamanla yükselmesi gerekiyor, hiçbir yükselme yokmu?
Eğer yoksa muhtemelen roleden beyne gisen tesisatta bir kopukluk var olabilir.