Fb7 marş geç alma problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mhrkrts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracınız
Civic FB7 2014
İyi günler dilerim herkese
Geçtiğimiz günlerde marş biraz geç aldı.akunun değişmesi gerektiğini düşünerek akucuye gittim.Akucu akü değerlerinin düşük olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.Akuyu değiştirdim fakat problem devam etti.Sanayiye tekrar gittiğimde subap ayarı ve buji degistirdiler.Arabayi Usta'dan aldigimda tek seferde marş aldı fakat sabah aynı marş basmama problemi devam etti.Bu arada motoru stop ettikten kısa sure sonra çalıştırdığimda tek seferde marş alıyor.
Acaba benim sorunum neden kaynaklanıyor?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Yer:İzmir

Aracınız
Civic FB7 2012
İki farklı yere test ettirdim ikiside regülatörde kaçak yok dedi. Biri de aracı tam soğuk denemek lazım dedi. Sorun başka ne olabilir. Benzinde iken marş süresinde sorun yok.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
İki farklı yere test ettirdim ikiside regülatörde kaçak yok dedi. Biri de aracı tam soğuk denemek lazım dedi. Sorun başka ne olabilir. Benzinde iken marş süresinde sorun yok.

Enjektörler testi yapılabilir.
Motor LPG'de hazır çalışır iken stop edilir. Akabinde enjektör motor çıkışlarına tek tek sensör ile kaçak var mı kontrol edilebilir.

Aracınız
Civic FB7 2012
Bunu yaparlarken gördüm, enjektör uclarındaki hortumu söktüler, su ya da su gibi birşey sıktılar kaçak yok dediler.

Ad Soyad
DOĞAN
Aracınız
Civic FD6 2011
Aynı sorun bende de vardı LPG enjektörü değişti ve sorun çözüldü. Sürekli yapmıyordu sadece soğuk havalarda ilk çalıştırmada yapıyordu son zamanlarda sıcak havalarda da yapmaya başlamıştı. Ben kafama göre bir şeyler yaptırdım ama sorun düzelmedi bu süreçte akü, buji değişti, subap ayarı yapıldı en son LPG'ciye gitmek aklıma geldi.

Aracınız
Civic FB7 2012
Samsun Erimler otogaz (brc) sorunu tespit etti./

Buradaki arkadaşların dediği gibi Enjektörden manifolta gaz sızıntısı olması dolayısı ile marş süresi uzuyor dediler.. diğer baktırdığım 2 lpg ci sorunu nasıl tespit edemedi anlamadım.

1 enjektörün kesin değişmesi lazım kalan 3 tane de kötü durumda değişirsen ileride bununla ilgi çıkabilecek sorunların önüne geçmiş oluruz dediler. Hepsini Değiştirdik.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

3ea587204df1a127fcc3581d6ab34356.jpg

35fbadef6f7086ea1fb717a1995eb488.jpg

f0c5cb8428041d02b663a17698603a52.jpg

Geri