Değerleriniz çok iyi ya..benim araç 31 - 32 litre alıyor ve o kadar gazla 310-320 km anca gidiyor şehir içi..Eco kapalı ve ekonomik kullanayım diye bir derdim yoktur. Ankaradaki gaz fiyatları ile 20 kuruş ediyor.. ve bu değerler civic için normal değerler..
normal bir kullanıcı 32 litre ile en fazla 320 km yapabiliyorken sen 28 litre ile 340-350 km yapabildiğini söylüyorsun..hemde şehir içinde..mucize gibi bir şey yapıyorsun farkındamısın
)hesaplarında hata olmasın..şöyle ki;
27,9 litre gaz aldığında deponda ne kadarlık daha gaz vardı? deponun kapasitesi nedir? normalde güvenlik payı ile birlikte 32-33 litre alması lazım deponun ancak şamandıra ayarlarıyla oynanarak 35-36 litreye çıkaranlar var..güvenli olmadığı söyleniyor ama mümkün sonuçta..ben bile düşünüyorum depo hacmi 42 litre olduğuna göre 7 litrelik genleşme payı bırakıp depoyu 35 litre alacak şekilde ayarlamak mantıklı geliyor.
siz depo bitmeden 350 km leri görüyorsanız mutlaka depo gaz alım kapasitesi ve şamandıra ayarlarında bir düzeltme yapılmıştır diye düşünüyorum..eco açık dahi olsa bu değerler yüksek geldi bana..kaldı ki gaz modundayken eco modunun açılmamasına dair tavsiyeler var, açılsa da çok etkili olmadığı söyleniyor..kaynağı hatırlayamadım şimdi..