Civic FC5 Fc5 bulunamayan hararet sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 34 FAG 61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Beyler Aracım da Hararet Sorunu Vardı
Etc 1 Etc 2 müşürü değişti
Genleşme kabı kapağı değişti
Devirdaime bakıldı sağlam geri takıldı
Termostat orijinal değişti
Antifriz değişti
Conta testi yapıldı sağlam
Kompresör testi yapıldı kaçak göçek yok
radyatör e bakıldı sağlam denildi
( DEĞİŞEN PARÇALAR YETKİLİ SERVİS TEN ALINMA )

Araç rampaya vurunca hararet bu kadar yükseliyor rampayı çıkıp düze gelince hararet yerine iniyor
Sorun nedir ustalar bulamıyor arıza yı başına gelen çözüm bulabilen varsa Allah aşkına söylesin kafayı yemek üzereyim en kötü …… deyip tekmelemeye başlayacağım arabayı

Image1693685930.738926.jpg

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Çözüm
Arızamız Çözüldü Arkadaşlar Radyatör ü Takarken Hortumu Tam Oturtamamışız Yerine Basınçtan Alt Hortum dan Su Kaçırıp Yeterli Soğutmayı Yapamıyordu Araç

Hortumları Taktık hatta 4 usta 1 ben araç kalabalık olsun diye bindik rampa çıkıp indik ağırlık vs derken araçtaki sorun çözüme kavuştu yani motorum ustaların dediği gibi conta yakmamış
Hadi Bana Geçmiş Olsun iş bilen ustalara da motor yapılacak diyen ustalara da buradan selam olsun

Başına böyle bir arıza gelen olursa herşeyden önce radyatör değiştirip arızayı bulmaya başlamalarını tavsiye ediyorum

seckins33

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
*
Aracınız
Civic FC5 2019
Arızamız Çözüldü Arkadaşlar Radyatör ü Takarken Hortumu Tam Oturtamamışız Yerine Basınçtan Alt Hortum dan Su Kaçırıp Yeterli Soğutmayı Yapamıyordu Araç

Hortumları Taktık hatta 4 usta 1 ben araç kalabalık olsun diye bindik rampa çıkıp indik ağırlık vs derken araçtaki sorun çözüme kavuştu yani motorum ustaların dediği gibi conta yakmamış
Hadi Bana Geçmiş Olsun iş bilen ustalara da motor yapılacak diyen ustalara da buradan selam olsun

Başına böyle bir arıza gelen olursa herşeyden önce radyatör değiştirip arızayı bulmaya başlamalarını tavsiye ediyorum

Geçmiş olsun hocam.

Ad Soyad
Rıdvan teper
Aracınız
Civic FC5 2017
Beyler Aracım da Hararet Sorunu Vardı
Etc 1 Etc 2 müşürü değişti
Genleşme kabı kapağı değişti
Devirdaime bakıldı sağlam geri takıldı
Termostat orijinal değişti
Antifriz değişti
Conta testi yapıldı sağlam
Kompresör testi yapıldı kaçak göçek yok
radyatör e bakıldı sağlam denildi
( DEĞİŞEN PARÇALAR YETKİLİ SERVİS TEN ALINMA )

Araç rampaya vurunca hararet bu kadar yükseliyor rampayı çıkıp düze gelince hararet yerine iniyor
Sorun nedir ustalar bulamıyor arıza yı başına gelen çözüm bulabilen varsa Allah aşkına söylesin kafayı yemek üzereyim en kötü …… deyip tekmelemeye başlayacağım arabayı

Ekli dosyayı görüntüle 271389

Hocam aynı sorun bndede var yaklaşık 3 senedir soruna birsey bulduysanız beni ararmisiniz 05461326212 hiçbir usta cozemiyor

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Hocam aynı sorun bndede var yaklaşık 3 senedir soruna birsey bulduysanız beni ararmisiniz 05461326212 hiçbir usta cozemiyor
Çözümü paylaşmıştı.

Ad Soyad
Rıdvan teper
Aracınız
Civic FC5 2017
Hocam umarım siteye arada bakysunuz aracta aynı bahsettiğiniz piroblem var araci saticam o derece sinirlerimi bozdu bi iletişime geçerseniz sevinirim

Ad Soyad
Mehmet Emin KILIÇ
Aracınız
Civic FC5 2018
hocam geçmiş olsun. Bende başımdan geçen buna benzer ve hala devam eden bir olayı anlatayım. Aracımız 2018 FC5. Eşim yolda giderken bir ses duyuyor arabada ve hararetin yükseldiğini farkediyor. neyse yolda kaldı ben elime 5 litre su aldım koştur koştur gidiyorum. arabaya varmam 1 saat sürdü. kaputu açtım genleşme kabında su kalmadığını farkettim. yanımda getirdiğim suyu koydum 5 km daha gittim baktım yine hararet yapıyor ve o söylediği ses. ustayı aradım arabayı çektirdik iş yerlerimize gittik. usta devirdaim pompası bozulmuş dedi. tamam değiştirdik sorun kalmadı zannediyoruz. daha sonra tekleme sorunları başladı. gittim gaz enjektörü dediler değişştirdik. 1 ay sonra tekrar tekleme yaptı götürdük buji dediler değiştirdik. tekrar tekleme yapınca daha detaylı incelendiğinde yeni taktığımız buji setinde 2. kanalda bujinin dibinin oksitlendiğini muhtemelen ilk baştaki hararette conta yaktığını söylediler. Ankarada bu işi kim yapar eder araştırırken yılmaz hondaya gittik. usta genleşme kabına bitane huni koydu.üzerine su koydu çalıştırdı makinayı bekledi hava kabarcıkları çıktı felan. neyse geldi contan yanık motoru açmamı lazım dediler. sonucu söyleyim. klima kompresörü dahil motor üst kapak taşlama conta termostat neler neler hepsi değişti. 60 bin liramız gitti. şimdi geçen fethiyeden ankaraya dönerken o 1400 rakıma çıktığınız yolda hararet yaptı kenarda bekledik. düzlüğe ulaşınca ankaraya kadar sorun yapmadı araç. ama ben 2018 model bir araçta ve evet tamamen düzelttik dedikleri bir arabada, neden hararetle uğraşmak zorunda kalıyorum sorusunu kimseye soramıyorum.

Geri