Civic FC5 Fc5 civic kendi kendine lpg den benzin geçiyor

Aracınız
Civic FC5 2020
Herkese iyi günler
Uzun zamandır aracımı lpg de kullanmıyordum cuma günü hersey normalken lpg tusuna basıp lpg ye geçtim daha lpg sesi cıkıp benzıne geçirdim daha lpg tusuna basıp kalibre ettim tekrar aynı problemle karsılastım daha benzınliğe gidip lpg doldurdum calıstırdım lpg ye geçiş esnasında araba stop etti benzıne alıp tekrar calıstırdım lpg de giderken 3 4 dk sonra lpg den benzıne atıyor kendıne problem ne olabilir.

Ad Soyad
Ufuk
Aracınız
Civic FE1 2022
Herkese iyi günler
Uzun zamandır aracımı lpg de kullanmıyordum cuma günü hersey normalken lpg tusuna basıp lpg ye geçtim daha lpg sesi cıkıp benzıne geçirdim daha lpg tusuna basıp kalibre ettim tekrar aynı problemle karsılastım daha benzınliğe gidip lpg doldurdum calıstırdım lpg ye geçiş esnasında araba stop etti benzıne alıp tekrar calıstırdım lpg de giderken 3 4 dk sonra lpg den benzıne atıyor kendıne problem ne olabilir.
LPG yetkili servise götürmeniz gerekiyor.. Belli ki LPG de sorun var araç otomatik benzine geçiyor...
Lpg enjektör, regülatör,LPG beyni, depo şamandıra vs..gibi sorunlardan birisi olabilir.. iyi günler

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracınız
Civic FB7 2012
Aynısını seneler önce yaşamıştım. Birsürü lpg ustası gezdim, bir sürü parça değiştik. Sorunu tesadüfen bir usta buldu, akünün lpg ye elektrik beren kutup başı gevşekmiş. Ne masraflar etmiştim. Adam vidayı sıktı düzelmişti. Sizde de budur demiyorum, kontrol etmenizde fayda var.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aracınız
Civic FC5 2020
uzun bir aradan sonra aynı sorun devam ediyorum ne zaman yakıt alsam lpg az diyor benzine geçiyor arabayı stop edip 10 dk civarında bekledikten sonra hiçbirsey yok gibi lpg de devam ediyorum lpg şamandırasından şüphenileyorum araç garantili servis arıza kodu yoksa yapabilecek bişey yok diyor ne gibi yol izlememi önerirsiniz

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
uzun bir aradan sonra aynı sorun devam ediyorum ne zaman yakıt alsam lpg az diyor benzine geçiyor arabayı stop edip 10 dk civarında bekledikten sonra hiçbirsey yok gibi lpg de devam ediyorum lpg şamandırasından şüphenileyorum araç garantili servis arıza kodu yoksa yapabilecek bişey yok diyor ne gibi yol izlememi önerirsiniz
Geçmiş olsun hocam LPG ile ilgili problem olduğun için arıza kodu beklenmesi komik olmuş. Problem LPG ecusu gazı bazen görüyor bazen görmüyor. LPG tank üstü gösterge ve şamandıra ilk bakılması gereken yerler gibi duruyor. Servise LPG ile ilgili problemi nasıl çözüyorsunuz diye sorulabilir. Garip garip cevap verdiklerinde insan ister istemez sinirleniyor.

Aracınız
Civic FC5 2020
servis arıza diyince randevu vermiyor bakım diyince haftaya verebiliriz diyor arıza mı çözmeden bakım yapmayın dedim izmir terakki den bahsediyorum çamkıran servisini hiç deneyimlemedim çok can sıkıcı oldu.

Aracınız
Civic FC5 2020
bugün hem arıza hemde gitmişken bakım yapılsın diyerek servisin yolunu tuttum rutin yağ bakımı artı sanzıman yagı değişti. Arıza için yine bısey olmadığını söylediler bi ihtimal lpg filtresi kirliymiş onu değiştirdik belki ondandır diyerek 10k lık fatura cıktı. Saglık olsun diyelim insallah sorun bundandır diyelim.

Geri