FC5 için stepne ve kriko ihtiyacı hissetiniz mi?

muratk

0
Katılım
29 Mar 2017
Mesajlar
165
Tepki puanı
55
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FC5 2017
merhaba,

Araçta yedek lastik ve kriko olmaması beni endişe ettiriyor.
yedek lastik ve kriko alan/edinen var mı?
bu araca en uygun bu parçalar nereden temin edilir.
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
973
Tepki puanı
2,144
Yaş
39
Konum
Kocaeli / Gebze
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
eski arabamda stepne de vardı krikoda vardı, ancak hiçbir zaman lastik patladığında kullanmadım, günümüzde kullanılan bütün lastikler artık tubeless lastikler ve bu tipteki şamrelsiz lastikler çivi girdiği zaman çok yavaş iniyorlar, tubeless lastikler tabandan çivi ile delindikten sonra tam olarak inmeden önce en az 5-10km en çok 100km yol yapabilirler, eski arabamda sıklıkla şehir içi kullandığım için ne zaman lastik patlatsam lastikleri günlük olarak gözle kontrol ettiğim için inik olan lastiğin patladığını anlardım inik lastikle yavaş yavaş 40-50 yi geçmeden hemen yakınımdaki lastikçiye gidip yama yaptırırdım, daha hiç kendim lastik değiştirmedim.

Şimdiki otomobillerde TPMS var artık gözle kontrol etmeye de gerek yok, eğer ışık yanarsa en kısa sürede lastikçiye gittiğiniz sürece sorun olmaz ancak lastikleri kullanırken dikkat etmeniz gereken şeyler var mesela en çok 10 günde bir kompresörle basınç kontrolü yapmanız gerekli ayrıca bir set lastiği en fazla 5-6 sene kullanıp sonra yanak çatlamaları sertleşme ve yarılma direnci azalması gibi sebeplerle komple değiştirmeniz gerekli, eğer dört lastiğiniz de sağlıklı ve yeni ise lastik patlaması sonrası kriko ya stepneye gerek olmaz, zaten stepne ve kriko olsa dahi bir seferde iki lastiğiniz patlarsa kendiniz tamir edemezsiniz, ama lastik tamir kiti varsa iki lastik tamir edilebilir.

Eğer sürekli uzun yola gidiyorsanız stepne ve kriko şart, en ideali bir yol yardımı edinmek. Kriko internette gg hepsiburada gibi sitelerde 60-70 liradan 200-300 liraya kadar var ancak yedek lastik jantıyla beraber 1000 lirayı rahat geçer eğer yarım boy ince stepne isterseniz onlar da 200-300 liralara satılıyor. Sürekli ve sıklıkla şehir içi sürüyorsanız hiçbirisine gerek yok iyi bir tane lastikçi keşfedin böyle sökerken bijon kırmayanından olsun bitsin.
 

zero

0
Katılım
10 Mar 2018
Mesajlar
223
Tepki puanı
127
Konum
Sivas
ben o köpük fikrine alışamadım.. lastikteki yarık büyükse zaten etkisiz.. tamir kiti takımından, sadece pompa taşımaya değer. gerisini indiricem bagajdan sanırım.
alışamadım diyemem aslında köpük kullanmak hiç nasip (!) olmadı. kullanım sonrasında jantın lastiğin temizliği baya iş gibi geliyor. tecrübe etmedim etmek de istemiyorum..
lastik patlaması küçük bir kaza atlatmak sayılır. bela savuşmuş ya: hayırlısıyla o lastik halledilir evelallah :) saolsun 86 Taunus um.. bana defalarca şov yaptı lastik patlaması konusunda: aynı uzun yolda aynı lastik 2 kere ! o da olabiliyo yani. benim başıma geldi. stepne yokken yeniden lastik patlaması. ama defalarca da beni lastikçiye götürdü stepne. ayrıca bence, her şoför düzgünce yapabilmeli bu işi. lastikçiye kaskoya şuna buna bırakmadan, halldedilmesi gereken durumlar olabilir..
ben ona alışmışım. eski düzene yani :)
valla tam gönlüme göre oldu..bi arkadaşım saolsun, ince teker verdi. lastiği iyi durumda değil. ama kötü de değil.. kesinlikle iş görür halde. jantı da uydu :) ohh
öteki dostum da kriko bulmuş bana. (toyota krikosu). denedim oturuyor yüzeye. gayet uygun.
tek sorunum: lastik dikine sığmıyor! (lastiğin havasını indirip denemeyi düşünüyorum) öyle de olsa istediğim düzeni de kurdum. şehir içinde [MENTION=12874]erenuzel41[/MENTION] in dediği gibi ben de hiç dert etmiyorum. sorun uzun yol.
sıfır olması gerekli parçalar değil bunlar bana göre. sağlıklı iş görecek durumda olsun yeter. yani bu iş 300 bilemedin 500 civarı çözülebilir.
benimki dost işi oldu o başka. ama ikinci el hesap da yapmıştım. 1000 lira harcamaya hiç gerek yok. lastikçileri-çıkmacıları dolanın derim...;)
 

muratk

0
Katılım
29 Mar 2017
Mesajlar
165
Tepki puanı
55
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FC5 2017
yedek lastiksiz kullanmak daha mantıklı olsa da eksikliğini yine de yaşayacağım galiba.
ama şu iyi; iki lastik inerse pompayla şişirebilirim, umarım kimse yaşamaz böyle bir sorunu.
tek endişem olmadık bir zaman da olmadık bir yerde başıma gelmesin.
 

zero

0
Katılım
10 Mar 2018
Mesajlar
223
Tepki puanı
127
Konum
Sivas
amin... lastikler artık daha iyi, 10 yıl falan öncesine göre. lakin fazla yıpratmayacaksın. tükettirme taktiği icabı..
ayrıca forumda lastiğin sığmaması konusunda çözümü bulmuş bizimkiler! sonra fark ettim. bir de logolu kılıf :) (bu sistemi kuranlardan bi foto alsak keşke..)
uzun yola çıkarken kayışla sabitliyeceğim. yeterince yer de kalıyor hesaplarıma göre.
şehir içinde zaten taşımayacağım.
 

kutay

0
Katılım
18 Nis 2018
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Konum
ankara
Aracınız
Herkese Merhaba,

konu açamadığım için buraya yazmak durumundayım yeni üyeyim.

Kasım ayında almış olduğum FC5 kasa civic aracımı bayi çıkışı farklı jant lastik opsiyonuyla aldım.Araç teslim edildiğinde 5 km de idi. Dileyen olursa stepne olarak sıfır jant lastik takımı 1 adet ya da takım halinde(4 adet) yardımcı olurum.

https://www.sahibinden.com/ilan/yed...4-mevsim-takimi-sifir-stepne-532267162/detay/
 

muratk

0
Katılım
29 Mar 2017
Mesajlar
165
Tepki puanı
55
Konum
Ankara
Aracınız
Civic FC5 2017
bijon anahtarı birçok yapı markette var, çoğu işe yarar bence.
araçlardaki orjinal bijon anahtarlarını kalitesiz buluyorum ben.
 
Geri
Üst