Aynı sorunu ben de 44 bin kmde yaşadım. On bin km sonra 54bin kmde arıza kodu çıktı sonraki yaklaşık onbin km boyunca p0420 arıza kodu verdi ara ara en sonunda az kmde arkadan kazalı pert bir araçtan temiz bir katalizör buldum değiştirdim kurtuldum. Aklınızda olsun fc5 kasaların 2016-2021 arasındaki tüm atmosferk motorlu kasaların katalizörleri aynı. O yüzden 30bn ₺ vermeyin bayiye zaten garantiye almıyorlar garantisini de etkilemiyor. Çıkma bir tane bulun kurtulun derim.
Neden diyeceksiniz?
Çünkü enjektör arızası esnasında motorda tam yanmamış olan çiğ yakıt katalizördeki filtre deliklerinde aşırı genleşme yaratıyor. Bu da fitreyi iç kısmından çatlatıyor. Zamanla 10bin km sonra içerdeki parça dağılıyor ve p0420 arıza kodu hortluyor. Aslında küfür etmeyi sevmem ama bunu Honda yetkili servislerinin çoğu ve Honda Türkiye bildiği halde garantiye almıyorlar. Avukat tutup uğraşan arkadaşlar var ama sonuç muamma 5 sene sürer mahkemesi. O yüzden uğraşmak yerine çıkma temiz bir katalizörü kendiniz bulup alın taktırın. Egzozcular biz buluruz diyorlar, kendiniz gidip hurdacılardan alırsanız daha iyi olur. En azından arkdan kazalı araçlardan almaya bakın
Büyük geçmiş olsun
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.