FC5 Kilit Sistemi Arızası

Herkese merhaba,

2018 Civic Executive aracım var. Bugünlerde başıma gelen saçma sapan bir sorun var. Daha önce başına gelen var mı, yardımcı olursanız sevinirim.
Aracı kumandadan kilitlediğimde sağ ön ve arka kapı (yolcu tarafı) kitlenirken sol ön ve arka taraf (sürücü tarafı) kitlenmiyor. Kilidi açarken de aynı şekilde. Yedek anahtarla da denedim durum aynı.
Şu an Arabaya bineceğim zaman mecburen anahtarla açıyorum ve sol arkayı da dışardan açılmasın diye içerden mandalını iterek manuel kilitledim.
Normalde sürücü tarafından da mandalı iterek kilitlendiğinde tüm kapılar otomatik kitleniyordu. Ancak şu an içerden kilitlediğimde yine sağ ön ve arka taraf otomatik kitleniyor, sol arka kitlenmiyor.
Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Merkezi kilit sistemini mi değiştirmem gerekecek.

Teşekkürler.

Ad Soyad
Ufuk
Aracınız
Civic FE1 2022
İçeriden tuşlardan denemişsiniz, kumanda dan denemişsiniz , anahtarla denediğinizde de 3 şekilde de aynı sorun devam ediyor ise 3 çözüm var
1. Sigorta panosuna (şemasına) bakın taş sigortası var mı diye ? var ise ve 2 tane ise bir tanesi patlamış demektir. BU DEĞİLSE
2. Sürücü kapısı ana kilitleme yi kontrol edin, yada başka bir yerden 2nci bulup, rica edip denemek lazım, herkes kabul eder mi bilmem.. BU DEĞİLSE
3.Umarım bu değildir elektrik şemasına bakın Merkezi kilit sigortası varsa bakın yoksa beyni bozulmuş demektir..

Son düzenleme:
Yeni bir sey farkettim. Arabanin ic aydinlatmalari da calısmiyor. Bu durumda merkezi kilitle bir alakasi yok sanirim. Akuyu de 5-6 ay once degistirmistim. Baska neden olabilir?

Ad Soyad
Murat Aras
Aracınız
Civic FE1 2023
Sigortalara bir bakın sıkıntı yoksa, hondanin kapı switchleri kilit üstünde mi oluyor bilmiyorum fakat öyle ise, kapıya giden kablolarda kopukluk olabilir, aynı şekilde kilise elektrik de gitmiyor olabilir..

Ad Soyad
Ufuk
Aracınız
Civic FE1 2022
Yeni bir sey farkettim. Arabanin ic aydinlatmalari da calısmiyor. Bu durumda merkezi kilitle bir alakasi yok sanirim. Akuyu de 5-6 ay once degistirmistim. Baska neden olabilir?
2018 eco elegance benim aracımda, akü bitmesi haricinde , kısa far ampulu ömrünü tamamladı, fren lambası ömrünü tamamladı değiştirdim, başka Bi sorun yaşamadım, 6 yılda elektrik tesisatında bir sorun olacağını düşünmüyorum,

Uzun süre iç aydınlatma açık kalmış olabilir mi, ondan dolayı patlamış olabilir, manuel olarak farlar açık kalmış olabilir mi , ve aküyü bitirmiş olabilir misiniz ??

5 -6 ay önce akü değişimi yaptım demişsiniz..acaba aldığınız akü raf ömrünü tamamlamış akü olabilir mi ?? Eğer böyle bir durum varsa bence aldığınız yere götürün aküyü Bi ölçsün, ki sorun akü ise ücretsiz değişim yapmak durumundalar...iyi günler

herkese tekrar merhaba. iç aydınlatma sorunu sigortasını değiştirdikten sonra düzeldi.
kapı kilit sorunum devam ediyor maalesef. Birkaç oto elektrikçiye gösterdim, iç döşemeyi söküp baktılar ama sorunu bulamadılar. sabahtan bırakın araç kalsın dediler fakat öyle bir zamanım olmadığı için henüz bırakamadım.
sigortaları kontrol ettirdim bir sıkıntı yok. ayrıca elektrikçiler kapıya elektrik geldiğini söyledi.
En son servisten randevu aldım. O zamana kadar yardımcı olabilecek var mı.

Teşekkürler.

Geri