Civic FC5 FC5 LASTİK BASINÇ SENSÖRÜ SORUNU

Ad Soyad
Batuhan Berberoğlu
Aracınız
Civic FC5 2020
İyi günler, Honda Civic FC5 kasa 2020 civic executive var bende. Geçenlerde petrole gittiğimde pompacı lastiklerin inmiş dikkat et dedi ben de sorun yok hocam lastik inik uyarısı vermedi dedim sonrasında kontrol ettim lastik basınçları 23 e inmiş 4 tanesi de ve araba hiç uyarı vermedi. Daha sonrasında 35 e ayarlayıp hepsini kalibre ettim. Kalibre ettikten sonra 1 tanesini 15 e düşürdüm arabaya baktım hala uyarı vermiyor. Sensörlerimde mi sorun var acaba neden hiç uyarı vermiyor az kalsın yolda kalıyordum.

Ad Soyad
Siraç
Aracınız
Civic FC5 2020
Lastikleri olması gereken basınca getirin ve kalibreyi art arda 3 kez yapın. Bir yerde görmüştüm kalibreyi art arda 3 kez yapmak daha net bir sonuç veriyormuş. Denemekten zarar gelmez. Benim de uyarı vermişti lastikler birkaç gün önce 26 ya düşmüş onu şişirip 3 kez kalibre ettim. Tabii sizin gibi basıncı düşürüp denemek aklıma gelmedi. Sensörlerde arıza da olabilir tabii

Ad Soyad
Batuhan Berberoğlu
Aracınız
Civic FC5 2020
Bir yerde okumuştum doğru mu bilmiyorum lastiklerde sensör yokmuş

Lastiklerin içinde sensör bulunmadığı için lastik havası inik veya yüksek olduğunda anında uyarı vermez.

Honda otomobillerde TPMS, 4 tekerin tur sayısına göre çalışır örnek olarak sürüş esnasında 1 tekerin lastik basıncı inikse veya yüksekse uyarı lambası yanar ve hangi tekerde problem olduğunu göstermez.

Eğer aracın 4 lastiği aynı şekilde yüksekse veya düşükse uyarı lambası yakmaz, bir tanesinde veya iki tanesinde farklı basınç olursa uyarı lambası yanar ama sadece araç belli bir sürüşten sonra yanar.

Böyle bir yazı buldum sanırım lastik indikten belirli bir süre arabayı sürmem gerekiyormuş.

Ad Soyad
Siraç
Aracınız
Civic FC5 2020
Evet bu yazı bana da mantıklı geldi. Her lastikte sensör olsa zaten lastiklerin basınç değerlerini veya hangi lastiğin inik olduğunu belirtirdi ekranda diye düşünüyorum. Benimki de hareket halinde yanmıştı

Ad Soyad
Batuhan Berberoğlu
Aracınız
Civic FC5 2020
Öyle fakat biraz saçma geldi full paket araba alıyorsun ama 4 teker 25 e inince haberin olmuyor çünkü tur sayıları eşit hala. Aracı yeni aldım uzun süredir 25 de kullanıyormuşum farkedemedim mesela. Bence her birinde sensör olması daha mantıklıydı.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
FC5'lerde jant içerisinde sensör yoktur. Araç bunu tekerin dönüşüne göre algılıyor.

Geri