[MENTION=6631]fatiherhal[/MENTION] test için teşekkürler
VSA demişken aklımı ne zamandan beri kurcalayan bir konuydu sizlere sormak istiyorum. Aracım 2012 model FB7 kasa Elegance paket...
Mesela trafik ışıklarında en önde durduğumda yan tarafıma bazen Opel, VW vs. tarzında arabalar yanaşıyor.
Kalkışlarda vitesi "S" moduna alıyorum. Econ düğmesini de kapatıyorum. LPG'den de benzine almama rağmen ani gaz pedalına bastığım ilk kalkış anında hemen VSA ışığının birkaç kez yanıp söndüğünü ekrandan görüyorum ve direksiyon hakimiyetimin de kısıtlandığını farkediyorum.
Acaba rot-balans ayarında mı sıkıntı var diye sanayiye gittim. Rot ayarlarını ve balans ayarını da yaptırdım. Lakin durum yine aynı
İlk kalkışta VSA'yı kapatarak mı kullanayım? Ya da ne yapmamı önerirsiniz kardeşler
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Rica ederim

Benim bu ilk otomatik arabam o yüzden pek tecrübem yok ama kendi fikrimi söylemek gerekirse vsa açık olduğu için muhtemelen devreye girip müdahale ediyordur. Ani kalkışlarda da patinajı engellemek için gazı kesiyor ya da sınırlıyor.
Bir de bazı arkadaşlar kalkış yaparken frene basıp gaza basılmasını ardından da ayağın frenden çekilip tapa gaz yapılmasını söylüyor seri kalkış yapmak için. Ne kadar doğrudur bilemem ama

Civic Fd6 1.8