- Ad Soyad
- Emirbey26
- Aracınız
- Civic FB7 2015
Şanzıman yağı motor kulağı kapı gergisi gibi malzemeler hemen hemen her araçta değişiyor. Kapı gergileri daha önce kullandığım araçlarda da sorun olmuştu. Motor kulağı evet kronik ama benim orjinali 105 bin km.gitti. Uzun vade giden bir parça olduğu için varsın olsun diyorum. Araç zaten kolay kolay arıza yapmıyor. Evet marş motoru soğuk havalarda ses çıkarıyor. Bu hondalarin genelinde kronik. Gergi kütüğünü ve kayışını hiç değişmedim şuanda da herhangi bir anormallik yok. Muhtemelen benden önce de değişmedi. Şuan 109 bindeyiz. Bilyalarda herhangi bir sıkıntım olmadı. Genel olarak kullandığım Wv, Opel, Renault, Fiat grubu araçlara göre daha az sorunlu. Sorun çıkarsa bile parçaları uzun ömürlü. Alt takımda sadece sağ rotu degistim. Onun haricinde diğer alttakim hala fabrikasyon. Önceki aracım Opel Astra durduğu yerde kendiliğinden arıza veriyordu hastalık hastasıydı ?Hocam masraf bakımından aslında sorunum yok ama kronik sorunu çok fazla. Aldığımda motor kulağı oturmuştu. Şanzıman yağı regülatör tamiri vs. Marş motoru, gergi kütüğü, arka bilya . Bunlar yaptığım masraflar. Ama şu kapı gergileri tutmaması benim acayip sinirimi bozuyor. 1 milyon km yapmış albea geliyor dükkana ticari taksi onun bile gergileri sağlam. Dediğim gibi arabadan genel olarak memnunum, sürüş zevki olsun gidişi yol tutuşu verdiği haz çok hoşuma gidiyor ama çok kronik sorunu var bunuda kabul edemedim henüz. Bizde 2 tane auris var 2012 model dizel biri 130 diğeri 200 binde yağ değişiminden başka hiç birşey değişmedi. Benim araç daha 150 binde düzenli masraf her ay. Ha bu dediklerim çok acil şehler değil ama ben aranın bir yerinden çat diye ses gelse gece uyuyamıyorum.