Selam arkadaşlar. İlk arabamızı geçtiğimiz hafta aldık. Kötü bir başlangıç olmasın diye makul bütçeyle 2008 FD6 Elegance almayı uygun gördük ve aldık. Araç kaza yapmış ama fazla bir şeyi yok. Ön ve arka tampon, sol ön far değişmiş. Fara baktığımda üzerinde honda yazısı mevcut. Tahminimce orjinal far takılmış ( Ya da çıkmacıdan takılmıştır bilmiyorum.) Sol ön far gece yolda giderken aşağıya bakıyor. İlkten far ayarı gerektirdiğini düşündüm. Sonra sol konsoldaki far aşağı, yukarı hareketlerini yaptıran tuşla oynıyayım düzelir dedim. Sağ far hareket ediyor, sol far sabit. Bugün kaputu açıp gözle kontrol etmek istedim. Sağ fardan dızzzt diye motora güç geliyor fakat sol farıma ne bir hareket ne bir elektrik geliyor. Sebebini bilmiyorum ama kendimce tahmin yürütüp şunların olabileceğine kanaat getirdim.
* Kazadan sonra far değiştirilince far ayar motoru bağlantısı yapılmadı.
* Far değişiminden sonra far ayar motoru yerine takılmadı.
* Kazadan sonra far ayar motoru işlevini yitirdi.
Bunların olabileceğini düşündüm. Ve bulunduğum çevrede bu işi kim yapar, kimden parça temin edebilirim bilmiyorum (İzmit). Bu konu hakkında bilgisi olanları da cevap yazmaları için bekliyorum. Teşekkürler.
* Kazadan sonra far değiştirilince far ayar motoru bağlantısı yapılmadı.
* Far değişiminden sonra far ayar motoru yerine takılmadı.
* Kazadan sonra far ayar motoru işlevini yitirdi.
Bunların olabileceğini düşündüm. Ve bulunduğum çevrede bu işi kim yapar, kimden parça temin edebilirim bilmiyorum (İzmit). Bu konu hakkında bilgisi olanları da cevap yazmaları için bekliyorum. Teşekkürler.