Civic FE1 FE1 eco ve benzinli deneyimi

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
peki her türlü şarttada benzin tüketimi oluyor mu? kimisi sadece performanslı kullanımlarda benzin tüketim oluyor dedi. sakin kullanımlarda sadece LPG tüketiyor dendi... kafam karıştı....

her türlü benzin tüketimi oluyor,
ne kadar kısa mesafe sürüşü yaparsanız benzin oranı artar çünkü motor soğukken benzin ile başlıyor ısınmaya
ne kadar basarsanız bu oran artar çünkü yük/load ve sıkıştırma anlarında benzin kullanımı artıyor
ne kadar devirli kullanırsanız benzin oranı artar

tamamiyle sıfır benzin kullanımıyla sadece lpg yakan direkt enjeksiyonlu motorlara uygun lpg kiti var ama kitin kendisi bile 90-100bintlerde ama ecoda kullanılan kit bunun bir tık altındaki versiyon (yoksa fiyatı çok yukarıda olurdu mantıken ztn)

Ad Soyad
önder arzu
Aracınız
Civic FE1 2024
her türlü benzin tüketimi oluyor,
ne kadar kısa mesafe sürüşü yaparsanız benzin oranı artar çünkü motor soğukken benzin ile başlıyor ısınmaya
ne kadar basarsanız bu oran artar çünkü yük/load ve sıkıştırma anlarında benzin kullanımı artıyor
ne kadar devirli kullanırsanız benzin oranı artar

tamamiyle sıfır benzin kullanımıyla sadece lpg yakan direkt enjeksiyonlu motorlara uygun lpg kiti var ama kitin kendisi bile 90-100bintlerde ama ecoda kullanılan kit bunun bir tık altındaki versiyon (yoksa fiyatı çok yukarıda olurdu mantıken ztn)
evet bende duster 1.0 fabrikasyon lpg araç kullanıyorum. motor soğukken önce benzin kullanıyor ama belirli bir sıcaklığa ulaşında devamlı LPG yakıyor. çok t bassam benzin tüketmiyor. Demekki honda lardaki teknoloji biraz farklı. az da olsa normal kullanımda da benzin tüketimi oluyor...

Ad Soyad
Onur Kaynar
Aracınız
Civic FE1 2021
peki her türlü şarttada benzin tüketimi oluyor mu? kimisi sadece performanslı kullanımlarda benzin tüketim oluyor dedi. sakin kullanımlarda sadece LPG tüketiyor dendi... kafam karıştı....
Her şekilde benzin tüketiyor. Araç ilk çalışınca benzin ile başlıyor bir süre sonra 30-40 sn civarı lpg devreye giriyor.Sonrasında çoğunluk LPG + az miktarda Benzin kullanımı ile yola devam ediyorsunuz. Eski kasalarda ilk çalıştırmada benzin sonrasında sadece LPG ile yola devam ediyorsunuz. Yeni kasalarda hatta şöyle bir önlem var. Benzin seviyesi 2 diş olduğunda otomatik olarak lpg dolu bile olsa LPG'yi kapatıyor ve git benzin al diyor. Ben bu aracı yürütmek için benzinde kullanıyorum ve benim için kritik seviyeye düştü bu noktadan sonra LPG kullanımı olamaz diyor.

Geri