Civic FE1 FE1 ECO yazılım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rusty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Hem bilginiz hem üslubunuz hem de Türkçeniz takdire şayan. Sizin gibi birisinden araç almak isterdim :) Bende netleştiremediğim ve anlamadığım bir şey sormak isterim. Bu 129'luk FE1'lerin CVT şanzımanı eski FC kasa 1.6 atmosferikler ile mi aynı yoksa FC kasa 1.5 turboların şanzımanı ile mi aynı acaba?

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)

hocam açıkcası FE 182likte Accord ve CRV lerdeki bir üst model olan CVT ye geçildiği kesin onu en azından teyit edebiliriz ama 129luk ECO da %100 emin konuşamıyorum yurdumuzda bir yorumda bir önceki kasa 1.6 atmosferik eco olduğunu söyleyende oldu bir önceki kasa 1.5 turbolardaki cvt olduğunu iddia edende.

fakat singapurda bir araç sahibinin yazısında ingiltere üretimi 10uncu generasyon 1.0 turbo civic (P10A2 motor kodlu) CVT nin kullanıldığını vede torque değerinin maksimum 200tq olduğunu iddia etmiş.

en doğrusu servise şanzımanın kodu,parça nosu vs var ise onu sormak teyit etmek olacaktır bence

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Chiptune başakşehir ile konuştum yapildigini söylüyorlar hala yapan arkadaşım limitör iptali ile beraber 249km gibi bi top speed aldı videosu var ayrıca yurt dışında da maxperformance idi sanırım adı o firma da orielleri 200 beygirin üstüne çıkarıyor ve dyno verilerini paylaşıyorlar inanmıyorsanız top speed videolarını da dyno verilerini de paylaşabilirim

az önce bahsetiğiniz Chiptune Başakşehiri aradım bana 200hp değil 20-30hp kazandırırız 150-160hpye çıkarırız dedi yani konunun başından beri size olacağını söylediğim değerleri vaad etti bahsetiğiniz arkadaş tlfda?

Son düzenleme:
Ad Soyad
Root
Aracınız
Civic FE1 2023
az önce bahsetiğiniz Chiptune Başakşehiri aradım bana 200hp değil 20-30hp kazandırırız 150-160hpye çıkarırız dedi yani konunun başından beri size olacağını söylediğim değerleri vaad etti bahsetiğiniz arkadaş tlfda?
Bana 50 beygir artış olacağını söylediler arkadaşım da aracın 182 liklerle kafa kafaya gittiğini söyledi tlfda ile ne demek istediğinizi anlamadım

Ad Soyad
Root
Aracınız
Civic FE1 2023
Ayrıca ben 200 beygir olacağını söylemedim yurt dışında başka bir firma stage 2 ile 230 beygir civarına getirebiliyor ondan bahsetmiştim

Ad Soyad
Root
Aracınız
Civic FE1 2023
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)

hocam açıkcası FE 182likte Accord ve CRV lerdeki bir üst model olan CVT ye geçildiği kesin onu en azından teyit edebiliriz ama 129luk ECO da %100 emin konuşamıyorum yurdumuzda bir yorumda bir önceki kasa 1.6 atmosferik eco olduğunu söyleyende oldu bir önceki kasa 1.5 turbolardaki cvt olduğunu iddia edende.

fakat singapurda bir araç sahibinin yazısında ingiltere üretimi 10uncu generasyon 1.0 turbo civic (P10A2 motor kodlu) CVT nin kullanıldığını vede torque değerinin maksimum 200tq olduğunu iddia etmiş.

en doğrusu servise şanzımanın kodu,parça nosu vs var ise onu sormak teyit etmek olacaktır bence
1.6 fc5 lerde MZKA CVT 1.5 vtec ecolarda LL CVT kullanılıyor eminim sanırım Pakistanldı birinin kitapçığında donanım kısmında yazıyordu oriellerin LL rs lerin M cvt olduğu

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
1.6 fc5 lerde MZKA CVT 1.5 vtec ecolarda LL CVT kullanılıyor eminim sanırım Pakistanldı birinin kitapçığında donanım kısmında yazıyordu oriellerin LL rs lerin M cvt olduğu

Honda MZKA şanzımanı 4 ileri 2003 Honda Element şanzımanı diyor google amcam: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Honda_transmissions

konu hakkında yani yazılım ve honda,civic,fe kasa vs ne varsa belliki bilgili ve itimat edilmesi gereken birisiniz bence siz hiç konuyu açmasaydınız hepimizden dahi bilirsiniz yaptırmalımı yaptırılmamalımı vs.

aracınız ile keyifli sürüşler diliyorum arkadaşım

gkhnbkkl

+300hp
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Aracınız
Civic FC5 2017
Ayrıca ben 200 beygir olacağını söylemedim yurt dışında başka bir firma stage 2 ile 230 beygir civarına getirebiliyor ondan bahsetmiştim
stage 2 için parçalar da değişmiştir, belki 182 liğin turbosunu kullanmış bile olabilirler.

Geri