Fk7 aracımı yüklemek istiyorum.

Ad Soyad
Alperen Kılıç
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Öncelikle herkese iyi forumlar.

Yaklaşık 1 aydır fk7 civic sahibiyim ve aklımda stage 2 ye kadar yükseltmek var bu konu özelinde daha önce bu işlemi kendi aracına uygulamış forumdaşlarımın yorumlarını bekliyorum :)

Kullanılması düşünülen parça listesi;

İntercooler;Rev9
Air intake kit;En büyük sorunu burada yaşıyorum çünkü air intake kit bulamıyorum bulabildiğim 2 marka var birisi injen diğeri farrel performance öneriniz ne olur ?
Yazılım;Ktuner veya Hondata düşünüyorum ancak henüz emin değilim haricinde paşaoğlu veya ecufast gibi yerel firmalarda özel mi yazdırmak daha iyi olur ?
Downpipe ve Frontpipe.

Bu parçalar ile motor içine girmeden stage 2 için yeterli olur mu ve tahmini kaç bg alırım pompa benzini ile ?

Şimdiden kıymetli yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Ekli dosyalar

• f198654951.webp
    f198654951.webp
    34.1 KB · Görüntüleme: 6
  • thmb_1195845778t3m.jpg
    thmb_1195845778t3m.jpg
    3.8 KB · Görüntüleme: 7
  • thmb_1195223331rip.jpg
    thmb_1195223331rip.jpg
    3.8 KB · Görüntüleme: 7
Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
merhabalar.
intercooler rev9 olur veya frost alabilirsiniz arasında absurt fark yok
hava filtresi bulunursa 2. el mst veya injenin filtresi uygun
yazılım olark ben ktuner kullanıyorum hondata kullananda çok ktuner ile ilgili teknik desteğe daha kolay ulaşırsınız diye düşünüyorum.
ve zaten olmazsa olmaz dp ve fp

bu setup ile yakıtsız paşaoğlu stage 1 den hızlı olursunuz yakıtlı haritalar ile yine 100-200 leri 15 sn lere kadar düşürmeniz mümkün

en son olarak birde hibrit turbo yaparsanız arabanız ciddi keyifli olur. hibrit hariç geri kalan setupı 1 yıldır nerdeyse kullanıyorum. yine sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım

Ad Soyad
Alperen Kılıç
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
merhabalar.
intercooler rev9 olur veya frost alabilirsiniz arasında absurt fark yok
hava filtresi bulunursa 2. el mst veya injenin filtresi uygun
yazılım olark ben ktuner kullanıyorum hondata kullananda çok ktuner ile ilgili teknik desteğe daha kolay ulaşırsınız diye düşünüyorum.
ve zaten olmazsa olmaz dp ve fp

bu setup ile yakıtsız paşaoğlu stage 1 den hızlı olursunuz yakıtlı haritalar ile yine 100-200 leri 15 sn lere kadar düşürmeniz mümkün

en son olarak birde hibrit turbo yaparsanız arabanız ciddi keyifli olur. hibrit hariç geri kalan setupı 1 yıldır nerdeyse kullanıyorum. yine sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım
Kullandığınız setupta ortalama kaç ps alıyorsunuz ? Farrel performance intake 325 dolarmış btg maslak yurt dışında özel olarak kendi marka ismiyle üretiyormuş. İnjen ise 503 dolar civarına geliyor bu iki filtre arasında 200 dolarlık bir fark varmıdır performans açısından? Sizce 200 dolarlık farka değer mi ?2. el mst bulamıyorum sıfırıda kalmamış.Hondata yazılım ile 218-220 ps arasında çıkar dedi faruk bey bu setup ile 220 üzerini cvt şanzıman için önermiyoruz ve yapmıyoruz dedi.Sizin yorumlarınız nelerdir Hondata ve ktuner aşağı yukarı aynı maliyete geliyor ancak ktuner de cihazın bizde kalması gibi büyük bi avantaj var.Siz nasıl bi yol izlerdiniz :) Ayrıca bu setup ile hangi motor ve şanzıman yağını kullanmak daha doğru olur?

Geri