Civic FD6 Gaza basınca ya da gazı kesince gelen tak sesi (yetkili servis bile sesin kaynağını bulamadı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan felisleo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
DOĞAN
Aracınız
Civic FD6 2011
Aracımda (2011 otomatik fd6) son zamanlarda böyle bir ses türedi, kalkışta gaza basınca ve gazdan ayağımı çekince düşük hızlarda tak tak diye ses geliyor. Ses sağ taraftan geliyor ama önden mi arkadan mı geldiğini tam çözemedim. Kasislerden geçerken ya da bozuk yollarda bu ses yok. Son 2 yıl içinde arka ön salıncaklar, z rotlar, ön amortisörler ve takozları, rot kolları değişti.

2 tane rot balanscıya gittim birisi salıncaklar değişecek dedi ama bana hiç mantıklı gelmedi, diğer rot balanscı alt takımda sorun yok dedi, motor ve şazıman kulaklarına da baktı sorun yok dedi.

Ben de şazıman yağı için yetkili servise gittiğimde bir de oraya kontrol ettirdim yetkili servis de sorunu bulamadı sadece z rotlar muadil parça onlar ses yapıyor olabilir dedi ama takalı 5 ay oldu böyle bir ses başlarda yoktu.

Sesi de her zaman yapmıyor mesela yağmurlu havalarda ses yok. Sorunu bir türlü bulamadık, daha önce başına gelen ya da tahmini olan var mıdır?

Çözüm
Geçmiş olsun. Ön amortisör değişimi sonrası aracın konforunda belirgin iyileşme oldu mu? Hangi marka amortisör kullandınız?

Genel olarak alt takımdaki sesler kendini çukur veya kasislerde belli eder, genelde ilk olarak Z rotlar kendini salar ama bahsettiğiniz şekilde hızlanma veya yavaşlamadaki seslerin teker poryası veya aks kafası boşluğu olma ihtimalini mutlaka inceleyin.

FD6ların amortisör takozları metaldir ve bir kaza veyahut tekere bir darbe olmadıkça sorun yaşamamanız lazım. Normalde amortisör üst takoz rulmanı yağlanıp, amortisör körüğünün yenilenmesi yeterli olur.

Sağ motor kulağını değiştirmeniz uzun vadeli faydanıza olacaktır.

Gelişmeleri paylaşmanızı merakla bekliyorum, kolay gelsin.
Hocam az önce yetkili...
Ad Soyad
Ahmet semerci
Aracınız
Civic FD6 2010
https://www.facebook.com/share/v/mve5Rb717DJ5EBDN/

Hocam yaşadığınız ses buna benzer bir ses miydi . Benim 2010 otomatik fd6 da böyle bir ses türedi avare bilyesi , gergi kütüğü, klima kasnak seti, şarj dinamosunun arkasında ki küçük bilye değişti hala çözemedim

Facebook fd6 grubuna sesi paylaşmıştım onun linkini ekledim bi bakar mısınız rica etsem sesler aynı mı

Geri