Tork konvertörünün içindeki yağ normalde boşalmıyor, şanzıman yağının sadece 3 lt.si rutin bakımda değiştirilir.
Şanzımanı önemli bir parça ve yağ olarak riske girmeyin, eğer aceleniz yoksa servislerin %20 indirim kampanyaları ile şanzıman yağını serviste değiştirmek makul hale geliyor.
Şu konudan da alternatif parça kodlarını mutlaka inceleyin,
Civic FB7 - HONDA CİVİC FB7 (2012-2016) PERİYODİK BAKIM PARÇA ALTERNATİFLERİ
Uzun süredir bakımda kullanılabilecek alternatif yedek parçalar için genel bir bilgi eksikliği gözlemlediğim için bu konuyu açıyorum. Amacım sadece bakımda orjinal bakım parçaları haricinde hangi parça alternatiflerine sahip olduğunuz hakkında fikir verebilmektir. Ama tavsiyem öncelikle orjinal...www.civictr.com
Bunlar haricinde daha önce ne zaman subap ayarı yapılmış?
Bujilerin durumu nasıl (motor ustasına kontrol ettirin)?
Fren yağı ne zaman daha önce değişmiş?
Tamam teşekkür ederim. Şanzıman yağını serviste değiştireyim hiç değişmedi fakat dediğiniz gibi riske atmaya gerek yok. 3 litrelik yağdan kaçarken komple şanzımandan olmayalım.
Subap ayarı yapılmadı ama aracımda yakıt konusunda bi problem yaşamıyorum ekstra olarak da sadece klima açıkken biraz rolentede titreme yapıyor hafif onum dışında illa yapılması gerekiyor mu ?
Bujileri hiç kontrol ettirmedim fakat değiştiğini düşünmüyorum zaten bujiler bizim uzun ömürlü diye duymuştum.
Fren yağı 7 bin km önce değişmişti eksiltme yok.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.