Lpg fiyatları benzin ve mazota göre daha ucuz kaldı bunun sebebi nedir ? Oda petrolden üretilmiyor mu sonuçta ? Gerçi zamlanmasın böyle iyiyiz
Mayıs'ta şimdiye göre 2.5 kattan fazla fiyatlanacağını söylüyor yani arkadaşınız. Peki bunu neye dayanarak söylüyor tam olarak ? Petrol + Döviz kuru mu yoksa sadece Brent petrolün üzerinden mi ? Yani artık hiç birşeye şaşırmıyoruz ancak 50-60tl olursa ben cidden şaşırırım. Bu fiyatları görmesi arz - talep dengesi sebebiyle olmaz diye düşünüyorum bu kadar kısa vadede.Petrolcü arkadaşım mayısta dizel 50 ,benzin 60 diyor.
Nikel fiyatları dünyada 4 katına çıkmış araç fiyarlarının dünya çapında 6 ayda 2 katı geçeceği söyleniyor. Bu 2.elide arttıracak.
Araba almak imkansız, yakıtını koymak mümkünatsız olacak gibi.
Brent petrol + kur sanırım. Günlük gelen zamlara bakılırsa ve bunun paralelinde brent petroldeki kararsız fiyat artışı eklenince sonucun çok arza talebe bakacağı kalmadı gibi. Tek şehir üzerinden bile bakıldığında (İstanbul dan bahs ediyorum )talepte ciddi azalma varken fiyat buna rağmen artıyorsa denge pek söz konusu değil.Mayıs'ta şimdiye göre 2.5 kattan fazla fiyatlanacağını söylüyor yani arkadaşınız. Peki bunu neye dayanarak söylüyor tam olarak ? Petrol + Döviz kuru mu yoksa sadece Brent petrolün üzerinden mi ? Yani artık hiç birşeye şaşırmıyoruz ancak 50-60tl olursa ben cidden şaşırırım. Bu fiyatları görmesi arz - talep dengesi sebebiyle olmaz diye düşünüyorum bu kadar kısa vadede.
Nikel fiyatları ile araç fiyatları arasında çok az ilişki var. Nikel'in araçlarda kullanılabileceği bir kaç yer var o da bazı Turbo flanşların inner ringleridir. Burada da Paslanmaz 310 malzemenin %20'lik bir kısmını oluşturur Nikel. Buradan da Paslanmaz çelik fiyatlarının artışının bir sebebinin nikel olduğunu görmüş olabiliriz.