megawolt
0
- Katılım
- 15 Kas 2016
- Mesajlar
- 712
- Tepki puanı
- 706
- Konum
- Kayseri
- Ad Soyad
- asdemirtas
- Yaş
- 39
- Aracınız
- Civic FC5 2021
Arkadaşlar 14 Mart 2020 itibari ile benzine 51 kuruş daha indirim geldi. Lpgden hiç ses seda yok bu durumda ben aracı benzinde kullanmayı düşünüyorum. Şöyleki hesaplarsak benim aracım şuanda birazda soğuk etkisiyle 100KM de 10lt lpg ve ayrıca ısınana kadar 1lt civarı olmak üzere benzin yakıyor.
Kayseride lpg şuan 3,70-3,80 benzine gelecek indirim ile ise benzin 5,68 kuruş olacak burdan hesaplayacak olursak
LPG ile kullanırsam KMde 37kuruş lpg+ 5,7 kuruş bezin olmak üzere toplam KMDE= 42,7 kuruş
Benzin ile kullanım yapmıştım bir kaç kere 8-8,5 litre arasında geziyorum.
diyelimki 8,5 yaksın Benzinde ise KMde 48 kuruş gibi bir fiyat olacak. Şimdi sizede soruyorum bu mantıkta 6 kuruş için lpg ile gitmeye değer mi yoksa araç nefes alsın 6 kuruşta benden olsun diye benzin ile mi süreceksiniz?
Ben de LPG ye ciddi indirim gelene kadar benzin alıp benzinde binmeyi düşünüyorum. Araç da kendine gelsin, Kayseri'de en ucuz aldığım LPG şuan 3,58, benzin ise en son 6,19 tl. 50 kuruş indirim gelirse sakin sürerim yine benzinle giderim.