Hocam bu fiyatlar maalesef sadece Amerika Texas ham petrolü için geçerli ama tarihe geçecek olaylar görüyoruz.11.5tl'yerine 1.5tl yazmışım hocam kusura bakmayın.
1 varil petrol 26.5$, 1 varil kütle olarak 700kg ya da hacmen 159lt = 26.5*6.95tl = 184tl. 1 varil petrol 184tl, ise 1lt'si 184/159lt = 1.15tl, 10lt'si 11.5tl.
Şu an amerikan petrolü 0.1$'a düşmüş??
![]()
USOIL Grafikleri ve Fiyatları — TradingView
En son fiyat değişikliklerini izlemek için canlı WTI Ham Petrol KFS'leri grafiğini görüntüleyin. İşlem fikirleri, tahminler ve piyasa haberleri de emrinizde.tr.tradingview.com
Yok hocam ben Brent petrolü baz alarak hesap yaptım. ABD'de petrol alana üstüne para veriyorlar. -40$ civarına kadar inmişti vadeli varil fiyatı şu an 13$ mertebelerinde. Toplaşıp alsak mı naabsak bi gemi ayarlayıp..?Hocam bu fiyatlar maalesef sadece Amerika Texas ham petrolü için geçerli ama tarihe geçecek olaylar görüyoruz.
Şaka gibi aöa Üretici stokları aşırı şişkin olduğu için alıcılar petrolü alsın diye -40 yani 40 dolar geri ödeme yaptıYani petrol alıyorsunuz ve size üstüne varil başına 40 dolar veriyorlar
![]()
Bedava olsa o 5 lirada vergı olarak olur25 doların altına inmiş, bizde 5 lira altını görmek için herhalde bedava olması lazım.
sokaga cikma yasagida var hocam pazar geceye kadar indirim die bisey kalmazBu gece büyük indirim var![]()
Bügun 20 litre benzin aldım yaBenzine 31, motorine 41 kuruş indirim bu gece yansıyacak.
Brent petrolün varili 18 dolara inmiş. Bir hafta 20 civarı gezinirse mayıs başında lpg de indirim görebilir.