Ynt: hangi lpg
Ynt: hangi lpg
[quote author=eray link=topic=369.msg12531#msg12531 date=1410985216]
Aygaz Genel Müdürü ve Dünya LPG Birliği 1. Başkan Yardımcısı Yağız Eyüboğlu, Birliğin Cartagenada gerçekleşen WLPGA Latin Amerika Bölgesel Zirvesinde Türkiye otogaz pazarının gelişimini ve başarı öyküsünü anlatımı sırasında Katkılı aygaz otogaz (OPET)hakkında soru işareti olan konulara değindi bunlardan bazıları
SORU:Katkılı otogazın filtreleri tıkadığı doğru mu ?
YANIT:daha önce alınan gazların (pis gaz) oluşturduğu pislik depoda birikiyor enjektörlerde tıkamaya sebep oluyor. sonra müşteri aygazdan almaya başladığında depoda biriken pislik katkı sayesinde temizleniyor haliyle pislik fitrelerde pis siyah yağlanma şekilde birikiyormuş bu sebepten dolayıda aygazdan aldım filtre tıkandı diyor müşteri.
oysa aygazdan değil daha önceden alınan pis gazlardan dolayı tıkanma oluşuyormuş.
bunu önlemek içinse aygaza geçiş yapan müşteri 10bin bakımını beklemeden filtresini bir kereye
mahsus erken değiştirmesi gerekliymiş. sonrasında öyle tıkanma vs sorunu olmuyormuş.sonuçta mantıklı o pisliğin bir şekilde atılması lazım. filtre değişmeyince de önce filtre doluyor tıkanıyor sonrada yağlanma enjektörlere kadar doluyor.
SORU : Araca lpg'yi Yeni takıldı Opet haricinde degaz alınmadı peki bu tıkanma oluşursa aygaza bu konuda yaptırım olabilir mi ?
YANIT : Sürekli aygazdan alındığıı ispat edilirse
(opet kartımı ben bu yüzden kullanıyorum orada zaten hepsi görünüyor.) ve servisimden de böyle bir belge alınırsa lpgden kaynaklı araca yada kite zarar geldiğine dair aygazın garantisi altına girilir.
SORU : Katkı oranında bir değişiklik yapıldı mı ?
YANIT : katkı oranı yeniden düzenlenip azaltıldı. Bütün dağıtılan gazlar önce kontrolden geçirilir .
SONUÇ 7 SENEDİR SON KULLANICIYIM BU GÜNE KADAR BİR KERE SIKINTI YAŞAMADIM AYGAZDAN BU BAKIMDA ÇIKAN FİTREYİ RESİM OLARAK FORUMLA PAYLAŞACAĞIM
hepsini bir kenara bırak dağıttığı gazın hesabını veren başka firma yok gibi baksana ispatla benden aldığını diyor
zararını tanzim ederim diyor.Bu yüzden opet kart kullanıyorum
DİP NOT: Koç grubu çalışanı veya Opet çalışanı değilim...sempati veya herhangi bir fanatikliğim yok
selamlar saygılar
[/quote]
Hay yaşa yerli malı yurdun malı Eray Abi bende de opet kart var benzini çok kaliteli Shell falan hikaye