Civic FC5 HANGİ ŞANZIMAN YAĞI KULLANMALI?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zurufat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aem

Ad Soyad
Ali Efe Meral
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Şanzıman filtreleri bence en kötu 2 bakımda 1 değişmeli ancak servisler değiştirmiyor maalesef. Ben Amerika'da yaşarken arkadaşımda da FC1 1.5 turbo Civic vardı, oradaki servislerin bazıları yağı bile değiştirmiyor lifetime diyip geçiyorlar. Değiştirenlerin ise değişme periyodu da 30 bin milde 1 şeklinde ve bizdeki gibi doldur boşalt şeklinde.

Arkadaşımdaki araba 40 bin milde alınmıştı, daha önce şanzıman yağı değiştiğini düşünmüyorum, en son 120 bin mildeydi ve şanzımanı hala düzgün çalışıyordu. 1.6 ile 1.5 lerin şanzımanı farklı 1.5 lerinki çok daha sağlam bir şanzıman, ondan dolayı sorun yaşamamış olabilir ama özellikle Türkiye'de 1.6 larda zincir kırma oldukça fazla, 1.6 sahipleri şanzımana çok daha fazla dikkat etmeli.

Şanzıman yağı olarak ise diğer mesaj yazan arkadaşlara katılıyorum. Kesinlikle Honda Hcf-2 kullanılmalı ve yetkili servisten alınmalı. Honda yağ üretmiyor olabilir ancak kendi kriterlerine uygun yağ ürettiriyor, diğer yağ markalarında aynı kaliteyi yakalamak bence imkansız.

Özellikle 1.5 lerdeki cvt'nin ben düzgün bakımları yapıldığı sürece sağlam bir şanzıman olduğunu düşünüyorum. Arkadaşın aracındaki sağlamlığı görünce FK7 satın aldım :)

Geri