Öncelikle cezayı hiç affetmezler. Kesinlikle keserler. E devletten kontrol etmeni tavsiye ederim. Bir ara cezalar çok gecikiyordu ama artık saatler içinde sisteme düşüyor.
Baştan şunu da söyleyeyim görevini kötüye kullanmadan ve vatandaşa hizmet noktasında işini yapan polislere saygım sonsuz. Yaptıkları görev de kolay değil ama
bir kolluk kuvveti olarak kanunu uygulayan durumdaysan senin kanaatin olmamalı. Kanun ne diyorsa onu harfiyen yapmalısın.
1) Aracın trafiği engelliyorsa aracını çekebilirler. Engellemiyorsa polisin sadece ceza yazıp gitmesi lazım. Tabi bizde vatandaşın uyması gerektiği kanunlara polislerin çoğu uymuyor.
Eğer bir araca sadece ceza yazıldıysa ve çekilmediyse o arada çekici başka aracı çektiğindendir. Yoksa "kanun böyle diyor ceza yazıp gidelim" diyen polis çok azdır.
2) Hadi trafiği engelliyor ve aracın çekildi ve itiraz ettin diyelim bir kere itirazın ceza yazımı gibi hemen bir çırpıda bitmiyor. Cezayı ödersin sonra cezanın tebligatından sonra 15 iş günü içinde Sulh Ceza mahkemesine dilekçe veririsin 15 gün süreyi kaçırırsan itiraz hakkın iptal olur. Mahkeme günü en iyi ihtimal 1-2 ay içinde sana tebligatla bildirilir. Gelen kağıtta mahkeme günü için yine en iyi ihtimalle 3 ay sonrası yazar. Sonuçta olaydan en az 6 ay sonra mahkeme olumlu olumsuz sonuçlanır genelde olumsuz sonuçlanır

ve çekici ücreti de çok büyük ihtimal trafik vakfına hediyen olacaktır. (trafik vakfı da ne saçma bir vakıftır. Yardımda gönüllülük esasına göre kurulan vakıflara isteyerek yardım edersin). Bunlar ceza gibi çekici parası alıyor. Koy çekici parasını cezanın içine olsun bitsin).
Seninki yine iyi benim aracım trafik yasağı olmayan ve tek araç geçebilen bir sokakta, tır dönemiyor diye çekilmişti ama kanunda geçişi engelleme maddesi var diye bir şey yapamadım.
Ara sokakta tır nedir ya..... Araba dönemese anlarım.
Hayır tır dönebilse uçak inişini engellliyor diye çekecekler. Kafasına koymuş bir kere.
Geçmiş olsun umarım hakkını alırsın.