Civic EK Honda Civic 1.6ies Otomatik Şanzıman Sorunu

Ad Soyad
Eray A
Aracınız
Civic EK
merhabalar 1999 model Honda Civic 1.6ies otomatik şanzıman aracım var ve ileri viteste takılı kaldı. Vitesi R, N veya P'ye getirmeme rağmen hala ileri gidiyor. Bu tür bir problemle karşılaşan veya çözümünü bilen var mı?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ad Soyad
HAMİ FİLİZOĞLU
Aracınız
Civic EK
burada konulara pek cevap verilmiyor facebook grupları daha etkin.Forum kültürü bitti.Senin sorun vites kolunun mekanizması ile alakalı olabilir veya vites teli şanzımana takıldığı mil kısmında

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
burada konulara pek cevap verilmiyor facebook grupları daha etkin.Forum kültürü bitti.Senin sorun vites kolunun mekanizması ile alakalı olabilir veya vites teli şanzımana takıldığı mil kısmında
Forumlar içerisinde en çok bilgi alışverişi olan forumumuzdur. Buna benzer konular mevcut. Konuya cevap yazılmamış kabul. Fakat üyeler de araştırmak yerine hazır bilgi bekliyorlar. Bu forumun aktif olmadığını göstermez. Sizin 6 ay sonra "Burada konulara pek cevap verilmiyor" demeniz de olmamış sanki.

Ad Soyad
HAMİ FİLİZOĞLU
Aracınız
Civic EK
Forumlar içerisinde en çok bilgi alışverişi olan forumumuzdur. Buna benzer konular mevcut. Konuya cevap yazılmamış kabul. Fakat üyeler de araştırmak yerine hazır bilgi bekliyorlar. Bu forumun aktif olmadığını göstermez. Sizin 6 ay sonra "Burada konulara pek cevap verilmiyor" demeniz de olmamış sanki.
sosyal medya taraflarındaki gruplarda r daha çok çabuk cevap veriyor ve daha çok cevap alıyor.Forum kültürü dediğim sadece honda grubu için değil çoğu konu için artık forum takibi yapmıyor.Ancak eskiler gelip ne olup bitiyor diye bakıyor.Ben zaten buraya yeni üye oldum. Boş zamanım oldukça bildiklerimide paylaşacağım.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
sosyal medya taraflarındaki gruplarda r daha çok çabuk cevap veriyor ve daha çok cevap alıyor.Forum kültürü dediğim sadece honda grubu için değil çoğu konu için artık forum takibi yapmıyor.Ancak eskiler gelip ne olup bitiyor diye bakıyor.Ben zaten buraya yeni üye oldum. Boş zamanım oldukça bildiklerimide paylaşacağım.
Tekrardan hoşgeldiniz.
Geçmiş konuları inceleyerek aracınızla ilgili oluşan veya oluşması muhtemel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Keyifli forumlar dilerim

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Evet maalesef forum kültürü günümuzde geri planda kaldı. Özellikle son 2-3 yıldır foruma yeni üye olan birçok kişi sadece sorun yazıp geri dönmüyor, çoğu kişi çözümü bulsa bile paylasmiyor. Şu aşamada forum biraz ağlama duvarına dönmüş durumda. Eskiden böyle değildi, bir çok kisi yaptığı yeni modifiye ve gelistirmeleri paylasirdi, kronik sorunlara ortak çözüm uretilmeye çalışılırdi.
Aslında geçmişte birçok konu ve sorun uzun uzun tartışıldı ve bircogunun nedeni ve çözümleri de yazılı ama araştıran pek yok. Bunun farkına varan eski üyelerde de yeni bir paylaşım yapma motivasyonu kalmıyor çünkü aynı şeyleri tekrar tekrar yazmanın bir keyfi yok.
Son olarak bu durumdan bence asıl Honda Türkiye sorumlu, burasi bağımsız bir paylaşım platformu ve kimsenin bir geliri yok, Honda ile bir iliskimizde yok. Ama en bariz örnek olarak FB7lerdeki VTEC teklemesi konusunda emin olun Honda Türkiye'nin önem verdiğinden kat kat fazla burada konuşuldu ve kullanicilarca çözüm arandı. Belli bir zamandan sonra, kendi aracindaki kronik bir soruna sahip çıkmayan marka için ben neden çözüm için düşüneyim noktasına geliyor insan. Bu nedenle kendi adıma geri plana çekildim.
Bu konuda amacından biraz saptı ama içimi dökmek istedim, kusura bakmayın.

Geri