Evet maalesef forum kültürü günümuzde geri planda kaldı. Özellikle son 2-3 yıldır foruma yeni üye olan birçok kişi sadece sorun yazıp geri dönmüyor, çoğu kişi çözümü bulsa bile paylasmiyor. Şu aşamada forum biraz ağlama duvarına dönmüş durumda. Eskiden böyle değildi, bir çok kisi yaptığı yeni modifiye ve gelistirmeleri paylasirdi, kronik sorunlara ortak çözüm uretilmeye çalışılırdi.
Aslında geçmişte birçok konu ve sorun uzun uzun tartışıldı ve bircogunun nedeni ve çözümleri de yazılı ama araştıran pek yok. Bunun farkına varan eski üyelerde de yeni bir paylaşım yapma motivasyonu kalmıyor çünkü aynı şeyleri tekrar tekrar yazmanın bir keyfi yok.
Son olarak bu durumdan bence asıl Honda Türkiye sorumlu, burasi bağımsız bir paylaşım platformu ve kimsenin bir geliri yok, Honda ile bir iliskimizde yok. Ama en bariz örnek olarak FB7lerdeki VTEC teklemesi konusunda emin olun Honda Türkiye'nin önem verdiğinden kat kat fazla burada konuşuldu ve kullanicilarca çözüm arandı. Belli bir zamandan sonra, kendi aracindaki kronik bir soruna sahip çıkmayan marka için ben neden çözüm için düşüneyim noktasına geliyor insan. Bu nedenle kendi adıma geri plana çekildim.
Bu konuda amacından biraz saptı ama içimi dökmek istedim, kusura bakmayın.