HONDA CİVİC FE 1 YAKIT TAVSİYE

gkhnbkkl

+300hp
Ad Soyad
Gökhan Bakkal
Aracınız
Civic FC5 2017
Süper bilgi teşekkürler, sanırım Ethanol oranı %10dan %5 civarına düştü dogrumu hocam? Yoksa %5 ethanolden %0 ( saf benzinemi)

1) araçlarımız stok %10 kesindir diye tahmin ediyorum ama sizce %15-20 kaldırırmı?

2) stok araçta performans artışı gözlemlemlermiyiz sizce?

3) yakıt tüketimi artar tahminimce dogrumu?

4) tavsiye ettiginiz tum depoda 3-4lt sanirim ethanol oranını %7.5-9 oranında artırır dogrumu?

5) en ekonomik ve en guvenilir ethanol kaynagı/ firmasi neresi nerelerden almamizi tavsiye edersiniz?

Ozellikle adanada yazin bizim araclar cidden sicak calisiyor hem oktan artisi hemde daha soguk calisacak olmasi motor acisindan yararli olacaktir cidden bende denemek isterim

E5 di pompa şuan 1-2 geliyorsa iyi yani :)

depo kapağında E10 yazıyor zaten %10 da sıkıntı olmaz ama araba yatacaksa depoda etanol kalması uzun sürede depoya zarar verir. 15-20 atarsanız yazılımla müdahale gerekir stok araçta önerilmez.

araç stok bile olsa yakıt iyileşeceği için performans artışı olur; fabrika verisi 182hp olan araç benzin kalitesizliğinden dolayı 165hp gibi gidiyorsa etanolle ve ilave katkılarla tekrar 182 e çıkar aslında.

yakıt tüketimi l/100km nasıl değişir emin değilim ama etanolün litresi yaklaşık 100 lira civarında olacağı için depo maliyeti bazında cüzi artış olur.

afr ölçemeyen ve stok binenler için 3-4 litre yeterli tabiki full depoda.

prooctane marka alıyorum ben, muğla paşaoğlu bayisinden kargo ile 20şer litrelik bidonlar halinde.

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
E5 di pompa şuan 1-2 geliyorsa iyi yani :)

depo kapağında E10 yazıyor zaten %10 da sıkıntı olmaz ama araba yatacaksa depoda etanol kalması uzun sürede depoya zarar verir. 15-20 atarsanız yazılımla müdahale gerekir stok araçta önerilmez.

araç stok bile olsa yakıt iyileşeceği için performans artışı olur; fabrika verisi 182hp olan araç benzin kalitesizliğinden dolayı 165hp gibi gidiyorsa etanolle ve ilave katkılarla tekrar 182 e çıkar aslında.

yakıt tüketimi l/100km nasıl değişir emin değilim ama etanolün litresi yaklaşık 100 lira civarında olacağı için depo maliyeti bazında cüzi artış olur.

afr ölçemeyen ve stok binenler için 3-4 litre yeterli tabiki full depoda.

prooctane marka alıyorum ben, muğla paşaoğlu bayisinden kargo ile 20şer litrelik bidonlar halinde.

süper bilgiler çok teşekkür ederim fırsat olur ise deneyeceğim.

Kunzel oktan artırıcı alınır ise sizce ile aynı işlevi görürmü? gerçek/real testlerde 1 şişede diğerlerinin hepsi 1-2 oktan artırırken bu markanın kimi videoda 5-6oktan kimi videoda 8 oktan gibi ciddi artışlar elde edildiğini iddia eden yerli ve yabancı videolar gördüm.

Geri