gkhnbkkl
+300hp
- Ad Soyad
- Gökhan Bakkal
- Aracınız
- Civic FC5 2017
Süper bilgi teşekkürler, sanırım Ethanol oranı %10dan %5 civarına düştü dogrumu hocam? Yoksa %5 ethanolden %0 ( saf benzinemi)
1) araçlarımız stok %10 kesindir diye tahmin ediyorum ama sizce %15-20 kaldırırmı?
2) stok araçta performans artışı gözlemlemlermiyiz sizce?
3) yakıt tüketimi artar tahminimce dogrumu?
4) tavsiye ettiginiz tum depoda 3-4lt sanirim ethanol oranını %7.5-9 oranında artırır dogrumu?
5) en ekonomik ve en guvenilir ethanol kaynagı/ firmasi neresi nerelerden almamizi tavsiye edersiniz?
Ozellikle adanada yazin bizim araclar cidden sicak calisiyor hem oktan artisi hemde daha soguk calisacak olmasi motor acisindan yararli olacaktir cidden bende denemek isterim
E5 di pompa şuan 1-2 geliyorsa iyi yani
depo kapağında E10 yazıyor zaten %10 da sıkıntı olmaz ama araba yatacaksa depoda etanol kalması uzun sürede depoya zarar verir. 15-20 atarsanız yazılımla müdahale gerekir stok araçta önerilmez.
araç stok bile olsa yakıt iyileşeceği için performans artışı olur; fabrika verisi 182hp olan araç benzin kalitesizliğinden dolayı 165hp gibi gidiyorsa etanolle ve ilave katkılarla tekrar 182 e çıkar aslında.
yakıt tüketimi l/100km nasıl değişir emin değilim ama etanolün litresi yaklaşık 100 lira civarında olacağı için depo maliyeti bazında cüzi artış olur.
afr ölçemeyen ve stok binenler için 3-4 litre yeterli tabiki full depoda.
prooctane marka alıyorum ben, muğla paşaoğlu bayisinden kargo ile 20şer litrelik bidonlar halinde.