Civic FE1 Honda civic fe Intercooler taş vs izleri

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar fotoğrafları eklemiş olduğum fe kasa civiclerde plaka alt kısmında bulunan Intercooler radyatörü görüntüleri cidden can sıkıcı durumda. Aynı durum benim aracımda da mevcut ve aracım daha 15 bin km de. Görsellerini paylaştığım araçlarında km değerleri birbirine çok yakın sayılır. Malum Intercoolerın konumlandırıldığı yer itibari ile bu bence berbat olan görüntü çok ciddi göze çarpıyor. İnsan düşünmeden edemiyor Japon tasarımcılar bu konuda önlem alamazmıydı bu Fc5 turbolu araçlarda bu kadar net belli değil sebebi ise Intercooler daha altta ve içerde oluşu. Fe kasalarda ise ilk bakışta çok net belli oluyor. Şehir içi kullanımlardan ziyade uzun yol yapan araçlarda bu durum daha fazla sanırım sıçrayan taşlar böcekler vs gibi nedenlerden ötürü. Bir de bu intercoolerın yapısı itibari ile en ufak darbeye karşı dayanıksızlığı da beni düşündürüyor. Hani araçlar 100 bin km yolu aşar derim ki yol yapmış olması normal 6-7 bin km yol yapmış araçlarda dahi bu durumu gördüm. Benim araçta hiç bir durum yoktu kısa mesafe sayılacak 400-500 km bir yolculuk sonunda sinek vs aracın görselini Intercooler ezilmelerinden kaynaklı olumsuz hale getirdi. Bu konuda önerisi olan var mı acaba

Ekli dosyalar

• IMG_0023.png
    IMG_0023.png
    679.7 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0022.png
    IMG_0022.png
    953.5 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_0021.png
    IMG_0021.png
    810.8 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0020.png
    IMG_0020.png
    389.8 KB · Görüntüleme: 21
Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
interfcoolerın yapısı gereği olması gereken pozisyon burası zaten fc1 ve fk7 lerdede aynı yerde ufak tefek çarpma kusurları olacaktır illaki kafaya takılacak bir durum yok. sürüşün keyfini çıkartın

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
interfcoolerın yapısı gereği olması gereken pozisyon burası zaten fc1 ve fk7 lerdede aynı yerde ufak tefek çarpma kusurları olacaktır illaki kafaya takılacak bir durum yok. sürüşün keyfini çıkartın
Aslında beni rahatsız eden durum görsel açıdan oluşan olumsuz görüntü. Dediğiniz gibi çok dert edilecek konu değil elbette ama bence ön tampon ızgara deseni bir tık daha küçük sık boşluklar ile yapılsa hem hasar azalır hemde zamanla oluşan eziklerin görünürlüğü bu kadar net olmazdı gerçi bu seferde hava akışı engelleniyor denilecektir ama ben açıkçası sanmıyorum engelleneceğini. Vardır diyelim Japonların bir bildiği.

Geri