Honda civic kalorifer temizliği yapıldı ancak kaloriferlerin yarısı ısıtıyor yarısı ısıtmıyor.

Katılım
30 Ocak 2023
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Konum
Ankara
Ad Soyad
Emre AKBAŞ
Yaş
34
Aracınız
Civic FB7 2014
Merhaba, yeni honda civic fb7 2014 otomatik araç aldım. Araç 1 yıl boyunca yatan bir araç. Kaloriferden sıcak hava gelmemekteydi. Aldığım şehirde (bilmediğim bir yer) kalorifer temizliğini yaptırdım. Şimdi ise en sağ göz sıcak üflerken diğer gözlerden ılık ya da soğuk hava gelmektedir. Bazen açar açmaz hepsinden sıcak geliyor ama en ufak klima ayarı değiştirdiğimde en sağdaki hariç hepsi soğuyor. Bazen ise aracı yüksek devirde kullanınca en soldaki hariç diğerlerinden sıcak geliyor. Saçma sapan bir durum yani. Ancak malum kış ayı ve aracı içini ısıtamıyorum. Konu hakkında yardımcı olabilecek biri var mı? Tam olarak ne yapmam gerekmektedir.
 
Katılım
15 Eki 2022
Mesajlar
60
Tepki puanı
30
Konum
Bingöl
Ad Soyad
Şükrü Bengü
Yaş
47
Aracınız
Civic FC5 2018
Uzak Doğu araçlarında petek temizlemeyi pek tavsiye etmeyip değişim önerdi ustam, hyundai accent için. İki islemde aynı ücret, temizlenip acilmama ihtimali var, sen nasıl istersen onu yaparim dedi. Ben peteği değiştirdim, 2 ay önce, toplamda 650 tl masraf oldu.
 

fx2006

0
Katılım
22 Kas 2016
Mesajlar
295
Tepki puanı
341
Ad Soyad
Ahmet Mehmet
Yaş
45
Aracınız
Civic FE1 2021
Sorun belki flaplarda olabilir, yani klima yönlendiricilerinde problem olabilir, siz aracın klimasında ayar yaptığınızda motor sıcaklığına göre flapların yönleri değişerek araca motor sıcaklığını veya dışardan gelen havayı verecek şekilde yönlenirler bu yönlendirme işlemi tam olarak olmuyorsa veya bir şey engelliyorsa bundan olabilir, petek temizliği ne kadar yapılsa da bazen temizleme tazziki ile sistem devir daimi bir olmadığı için tıkanıklık o an açılmış gibi olsa da iç devir daim gücü yetmiyor olabilir.
 
Katılım
30 Ocak 2023
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Konum
Ankara
Ad Soyad
Emre AKBAŞ
Yaş
34
Aracınız
Civic FB7 2014
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Peki bunların petek değişikliği kolay mı zor mu? Bir usta ile görüştüm elinde yeni bir kimyasal olduğunu ve diğer petek temizliklerine göre çok daha iyi olduğunu söyledi. Denemeye değer mi acaba? Eğer petek temizliği ve boru değişikliği aynı fiyatsa değişikliği tercih ederim. Ancak gözle görülür bir fiyat farkı varsa bahsettiği kimyasalla temizletmek mantıklı mı sizce?
 
Katılım
27 Ocak 2020
Mesajlar
14
Tepki puanı
5
Konum
İstanbul Bakırköy
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
Kalorifer petek değişimi için GÖĞÜS SÖKME İŞLEMİ yapmadan değiştiren kişiler var. Bir arkadaşla görüştüm Ankara'da değiştirmiş. Direksiyonun altından kalorifer peteğini çıkartıp yerine yenisini takıp ter temiz değiştiriyorlarmış. Bu uygulamayı İstanbul'da yapan bir yer arıyorum. Gören duyan var mı ?
 
Geri
Üst